Parcul Civic a intrat în reabilitare în urmă cu zece luni, în decembrie 2019. Licitația fusese câștigată de asocierea Elf Road SRL – D&Garden Design SRL, care a venit cu un preț de 5,6 milioane de lei, cu TVA. Conform contractului, lucrările ar fi trebuit să se finalizeze în șase luni, dar, fiind iarnă, nu s-a întâmplat nimic timp de trei luni. În februarie, șantierul a fost înconjurat cu un gard, iar firmele păreau că se vor mobiliza. A venit însă pandemia…
Potrivit caietului de sarcini, în Parcul Civic vor fi asfaltate și se vor monta dale pe alei însumând aproape 22.000 de metri pătrați, vor fi instalați 82 de stâlpi de iluminat, patru pergole, 115 bănci de lemn, cinci bănci de piatră și două bănci circulare. Ar trebui să fie construită și o nouă fântână decorativă. În plus, asocierea de firme trebuie să planteze aproape 1000 de arbori și arbuști, dar și peste 3700 de fire de trandafiri.
Nimeni nu știe când e gata șantierul
Venirea pandemiei, urmată de măsurile restrictive a permis asocierii de firme să ceară sistarea lucrărilor, lucru acceptat de reprezentanții municipalității. Muncitorii au revenit, teoretic, pe șantier în luna mai, termenul de predare a lucrării fiind decalat pentru 31 octombrie.
Deci în două zile parcul ar trebui să arate ca nou. Cum arată, însă, acum. Aleile nu sunt gata nici pe departe, iar parcul este împânzit de gropi și tranșee. O plimbare prin zonă și se poate vedea cu ochiul liber că pe șantier sunt doar câțiva muncitori, fără chef de lucru.
Șantier este și vizavi, în parcul de lângă Casa Căsătoriilor, dar și în Parcul Brătianu. Nici acolo lucrurile nu stau mai bine.
„Termenul contractual, prelungit prin act adițional, este până în data de 31 octombrie. Cel mai probabil, va fi prelungit din nou. Vor fi aplicate și penalități, dar numai după ce se scad zilele cu vreme nefavorabilă, în care nu s-a putut lucra”, spun reprezentanții primăriei.
Deci nimeni nu poate spune când va fi gata șantierul.
Mai mult, muncitorii au reușit și „performanța” de a sparge câteva dale șotron proaspăt montate în fața unei intrări a Parcului Civic, după ce au trecut peste ele cu utilaje grele. Reprezentanții municipalității au somat atunci firma Elf Road să refacă aceste dale, dar, la câteva luni de atunci, nu s-a întâmplat nimic, mai mult, ele sunt și mai deteriorate acum.
O firmă în insolvență
Un detaliu interesant este că firma Elf Road este în insolvență încă de anul trecut, lucru care se știa în momentul semnării contractului. Reprezentanții municipalității nu văd, însă, cum ar putea fi asta o problemă. Primăria din Dumbrăvița, în schimb, ducea tratative intense cu firma amintită, încă din noiembrie 2019, pentru ca aceasta să respecte contractul de asfaltare a unor străzi din comună.
„Momentan se lucrează. Legat de insolvență, relațiile contractuale decurg conform legislației în vigoare. Pentru lucrările executate se fac decontări”, mai spun cei din primărie.
Trimite articolul
XPostacii penelisti sa puna mana pe lopata si sa termine lucrarea preamaritului Robu, care macar “a facut ceva”.
-
“Mai mult, firma care a câștigat licitația este în insolvență.”
Vorba unui clasic în viață: “Ghinion!”.
Dar stați liniștiți!
Vine Friț cu “planul” de salvare.-
Vezi ca ti-a scris Roli, putin mai jos…
-
Si asta dupa ce s-a extins termenul cu niste luni extra, pentru ca pandemie. De parca aia nu puteau munci in aer liber lunile alea.
Ce cretin.
La fel ca la parcul Alpinet si ca la Parcul Central, contracte derulate pe timp de iarna cand se stie ca nu se lucreaza.
De cand ma stiu Timisoara nu a fost vaduvita de parcuri pentru atata vreme ca in mandatele lui Vopsitache. Nici Piata Libertatii n-a fost inchisa niciodata, desi in 2 randuri s-au facut modificari majore la liniile de tramvai.
Cele doua firme apartin aceleiasi familii (sot + sotie), interesant ca una e in insolventa si cealalta nu.
Sa ne uitam la partea buna a lucrurilor: daca santierul s-ar fi terminat cu Robu in scaunul de primar s-ar fi taiat copaci la sfarsit, ca de obicei.
Robu si a bătut joc de acest oras , Rusine sa i fie. Niciun proiect nu a fost dus până la capăt, la toate proiectele care spune el ca au fost fimalizate, va invit sa merge ti sa le v3de ti neterminate. Vrem ca aceste proiecte care vin si care au rămas sa fie preluate de firme capabile .
Câtă incompetenta să fie in primăria aia să întocmească asemenea contracte?
-
Nu e vorba numai de incompetenta , cineva trebuie sa raspunda pentru banii cheltuiti ( bani foarte multi ) dati cu dedicatie si folositi in bataie de joc si dispret pentru locuitori Timisoarei platitori de taxe si impozite.Proiecte nefinalizate sau finalizate fara receptia lucrarilor in mod corect , facute de mantuiala si care in cateva luni arata mai rau decat inainte . Cei care au contractat , receptionat si care ne-au pagubit trebuie sa raspunda , altfel toate aceste situatii se vor repeta la nesfarsit !!!
Robule, Robule, bine ca ne am scapat de tine!
Parcul a intrat iarna trecută in santier, sper sa nu mi amintesc gresit. Iata, ca nu s a lucrat deloc la el.
Bine, nu s a dat cu mătura, aspiratorul si apa in tot orașul, nici nu ma mira.
Asa si? Doar o alta “normalitate” pnlisto-pdlista a lui Robu si a lingailor.
Ce chestie ca astia nu au putut lucra la parc in pandemie, dar la trotuarele sotron ilegale s-a putut lucra cu tot cu pandemie si cu faptele penale.
Cine crede ca genul asta de a face lucrurile s-a terminat cu plecarea lui robu, se inseala amarnic. Poate se reduc la nivel de timisoara datorita lui fritz, dar infometatii pnlisti raman, se muta la lucrarile consiliului judetean si la nivel de tara dupa alegerile parlamentare. Asta va fi o reteta de “succes” nationala cand se vor infiinta toate firmele de casa pnliste la contractele nationale si dupa ce iau banii hop insolventa.
Dar hey, asa sa votati in continuare!