Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să reabiliteze secția de Urologie cu 1,2 milioane de euro. Contractul a fost semnat în februarie 2018, dar la puțin timp după organizarea de șantier contractul a fost reziliat. Acum se caută o altă firmă care să reabiliteze secția de Urologie și să se reia transplantul renal.
„O problemă mai delicată este aceea privind blocul operator legat de transplantul renal, unde a fost semnat anul trecut contractul de execuție și a fost reziliat, reluându-se procedura. Undeva la cinci milioane de lei pentru a realiza întregul proiect privind transplantul renal pe 2018, care acum se vor aloca în 2019. Sper să aibă cât mai repede un nou constructor care să realizeze acolo această investiție. A fost reziliat contractul pentru că firma respectivă nu și-a respectat condițiile contractuale. Au intervenit în acea zonă, dar foarte puțin, apoi nu și-au respectat obligațiile. Foarte puțin au lucrat, apoi s-au suspendat lucrările și s-a ajuns la reziliere”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Lucrările erau programate să dureze aproximativ doi ani, iar în timpul acestor lucrări urma să se modernizeze și spațiile necesare procedurii de transplant. La Timișoara nu s-a mai realizat niciun transplant renal din 2006, de când secția de Urologie nu mai îndeplinește condițiile de la nivel european, necesare pentru acest procedeu.
Lucrările de modernizare urmau să fie realizate de un grup de firme de construcții din nordul țării. Era vorba despre lucrări de construcții la instalația electrică, practic o renovare completă a secției. Contractul a fost reziliat, iar acum urmează semnarea unui nou contract.
Peste o sută de pacienți așteaptă, în Timiș, un transplant renal, iar alți circa 400 de bolnavi fac dializă. Acum, în țară, se mai face transplant renal doar la București și Cluj. Paradoxal, Timișoara a fost unul dintre primele centre în care s-a realizat această procedură, acum 40 de ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!