Societatea de Transport Public Timișoara reia de luni, 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, cursele destinate elevilor. Sunt 12 trasee existente și se mai adaugă două.
S13 pornește din cartierul Aeroport și merge până la Școala Gimnazială 16 de pe Bd. Take Ionescu.
Potrivit STPT, traseul dus/întors este următorul: Cartier Aeroport (Intrarea Eugen T. Marinescu) – str. Aeroport – Calea Aviatorilor – str. Aeroportului – Calea Lugojului – Calea Dorobanţilor – Aleea Pădurea Verde – str. Avram Imbroane – str. Mihail Kogălniceanu – Bd. Take Ionescu până la intersecţia cu str. Aurel Popovici.
Minibuzul S13 va opri în stațiile Cartier Aeroport, DN6/Ghiroda, Cvartal UMT, Poliţia Locală, Piaţa Badea Cârţan/Telegrafului, Aurel Popovici și va deservi Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I, Liceul de Arte Plastice, Școala Gimnazială „Vicențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 16 „Take Ionescu”.
S14 pleacă din Ciarda Roșie, merge pe Calea Urseni și ajunge la Colegiul Național Bănățean.
STPT susține că traseul dus/întors este următorul: Calea Buziaşului intersecție cu str. Magnoliei – str. Martir Radu Constantin – str. Iuliu Podlipny – Calea Urseni – str. Musicescu Gavril – Calea Martirilor 1898 – Bd. Liviu Rebreanu – str. Drubeta – str. Independenţei – Piaţa Nicolae Bălcescu – str. Porumbescu – Bd. Constantin Brâncoveanu – Bd. Gen. Ion Dragalina.
S14 va opri în stațiile Magnoliei, Constantin Radu, Parc 3 August 1919, Calea Urseni, Uzina de Apa Urseni, Tosca, Prof. Mircea Neamţu, Gospodarilor, Mareşal C-tin Prezan, Martir Ioan Stanciu, Piaţa Nicolae Bălcescu, Corbului, Colegiul Naţional Bănăţean și va deservi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Economic „F.S. Nitti” și Colegiul Național Bănățean.
Reprezentanții STPT mai spun că, din cauza lucrărilor la infrastructura străzii Mareșal Constantin Prezan, traseul liniei școlare S3, care merge spre Colegiul C.D. Loga, Colegiul Național „Carmen Sylva” și Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”, va suferi modificări.
Traseul temporar (tur/retur): traseul normal de la capătul de linie, staţia „Averescu” pe str. Mareşal Alexandru Averescu, apoi pe traseul deviat: Calea Martirilor – Bd. Doctor Iosif Bulbuca – întoarce la semafoarele de la intersecţia cu Bd. Sudului – Bd. Doctor Iosif Bulbuca – str. Arieş şi intră pe traseul normal, până în Piaţa Huniade, transmite STPT.
Stații temporare sunt „Mareşal C. Prezan”, staţie existentă, aferentă liniilor E3 şi 15, situată pe Calea Martirilor, sensul de mers spre Spitalul Judeţean, şi staţia „Bd. Sudului”, pe Bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, vizavi de Hotel Lido, staţie temporară şi pentru liniile E2 şi 16.
Toți elevii care folosesc transportul școlar trebuie să poarte măști și să respecte măsurile de distanțare fizică.
„Pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus, reamintim că toţi elevii care utilizează liniile şcolare trebuie să respecte regulile legate de distanţarea fizică, purtarea măştii de protecţie şi utilizarea dezinfectantului la urcarea în mijlocul de transport. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că toate mijloacele de transport ale Societăţii de Transport Public Timişoara sunt dezinfectate zilnic cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W”, transmit reprezentanții societății de transport public.
Tot din 14 septembrie, STPT pune la dispoziția elevilor cu dizabilități autovehiculele adaptate transportului persoanelor cu dizabilități pentru a se deplasa spre școală și înapoi acasă.
Cei care au nevoie de acest serviciu trebuie să apeleze la numărul gratuit de telefon 0800 410 415 pus la dispoziție de STPT sau pot depune o solicitare scrisă la sediul STPT din Bd. Dâmbovița 67 ori prin e-mail la adresa transport.special@stpt.ro.
Trimite articolul
XElevii au gratuitate, nu merg cu microbuzele pentru ca ei considera ca pleaca prea devreme si se inghesuie in celelalte mijloace de transport in comun. Intre timp, profesorii care sunt cei mai expusi in aceasta perioada isi platesc bilet sau abonament si sunt inghesuiti fara alta alternativa. La microbuze pentru profesori v-ati gandit? Dar la gratuitati? Ca medicii au fost eroi desi nici 10% dintre ei nu au muncit in perioada asta. E drept ca pentru aceia chiar a fost si este extrem de greu…
-
Hai ca aveti salarii. Si sunt mulți care sunt proferi doar cu diploma. Iar medicii sa taca, la cata mita cer si cum se comporta. Mai terminați cu pandemia asta.
Cine si de cite ori dezinfecteaza mijlocul de transport , cine supravegheaza pe timpul transportului daca elevii respecta regulile,nu am vazut acest lucru in articol,nu am vazut decit ,, barbologie ,,.
pt ca voi nu puteti traii cu legi, o sa ajungem toti sa traim fara legi, pt ca asa vrea poporul asta de maimutze. Iar boala in momentul ala nu mai e pandemie, ci o problema sociala cu care oricum ne confruntam de prea mult timp doar ca o ignoram de cand umea. Sa mor eu pt ca fiica ta are chef de distractie… cam asa suna moralul unui roman in 2020. Numai moartea o sa suporte poporul asta de inculti naturali.
-
+1