Construcţia Centurii Sud de ocolire a Timişoarei ar putea fi amânată destul de mult timp, având în vedere că au fost depuse nu mai puţin de trei contestaţii cu privire la rezultatul licitaţiei care a stabilit firma care să se ocupe de proiectare şi de lucrări.
„Au fost depuse, în total, trei contestații pentru varianta de ocolire Timișoara Sud: două contestații la CNSC și una la Tribunalul București. Termenul de soluționare pentru acestea este de maximum 30 de zile”, am aflat de la Alina Sabou, purtător de cuvânt în cadrul DRDP Timişoara.
Astfel, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au fost depuse două solicitări, din partea societăţii Alpenside SRL, respectiv Danya Cebus Rom SRL. În mod normal, CNSC trebuie să analizeze şi să ofere un răspuns oficial în 30 de zile de la depunerea contestaţiilor. Problema e mai complicată din cauză că o a treia contestaţie a fost depusă la Tribunalul Bucureşti, de una dintre firmele parte a asocierii dintre Trameco SA – Vahostav SK – SC Construcții Erbașu SA – SC Grafic Tends SRL.
La finalul lunii februarie, în urma licitaţiei, societatea Tirrena Scavi a fost desemnată să construiască Centura Sud. Valoarea totală licitată a contractului a fost de 272 de milioane de lei fără TVA. Durata totală a contractului este de 150 de luni, din care şase luni – proiectarea, execuţia – 24 de luni, iar perioada de garanţie este de 120 de luni.
Centura Sud are lungimea de 25,6 kilometri şi urmează să lege actuala bucată de centură, deja funcţională, cu Calea Şagului, de drumul naţional spre Moraviţa. Traseul stabilit traversează Ghiroda, Moşniţa, Giroc şi merge spre Şag. Actuala porţiune de centură de ocolire leagă drumul naţional spre Arad cu cel spre Lugoj.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/rezultatul-licitatiei-pentru-desemnarea-constructorului-centurii-sud-a-fost-contestat/2010159
Citiți principiile noastre de moderare aici!