Ofertele pentru servicii de salubrizare pentru activitățile de dezinsecție și deratizare au fost deschise în 27 iulie. Trei firme vor fi analizate pentru a vedea dacă îndeplinesc cerințele impuse de primărie, cel mai probabil peste o săptămână urmând să aflăm dacă există un câștigător sau nu.
În cazul în care licitația este blocată de vreuna dintre firme, atunci s-ar putea să nu se stropească deloc împotriva insectelor nesuferite în acest an. Situația poate deveni alarmantă, mai ales că au apărut și șobolani în oraș.
„Noi suntem încă în instanță cu licitația veche, nu avem încă un contract larg așa cum este normal să existe într-un oraș de talia Timișoarei pentru a cuprinde tot ce înseamnă deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Acum este gândit contractul pe principiul clauzei suspensive, ceea ce înseamnă că derulăm activitatea în condiții normale, dar dacă în instanță cumva primăria va pierde și instanța va hotărî că nu poate continua contractul pe care îl vom semna în urma actualei licitații, atunci activitatea respectivă se va sista brusc. Ne așteptăm ca măcar la sfârșitul lunii august să putem începe, dar nu avem nicio garanție, pentru că procedurile acestea de achiziție publică sunt foarte complicate și nu știi niciodată când se termină. Dacă totul decurge bine, dacă nu există contestații, atunci e posibil ca undeva pe la mijlocul lui august să putem să beneficiem de noul contract. Dacă, din nou, vor fi tergiversări, cereri de clarificare ș.a.m.d., din nou putem rata și acest an. E păcat, pentru că apar șobolani în oraș. Nu e vorba de dezinteres al nostru, ci de faptul că nu putem acționa. Noi nu putem să încălcăm legea, legea este înainte de orice”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.
Așadar, dacă totul merge așa cum trebuie și suntem optimiști că primăria va semna contractul cu o nouă firmă, atunci stropirile ar putea începe la sfârșitul lunii august.
„Se va începe de peste tot, ca să fie clar. O să dau, ca și cuvânt de ordine, intrarea în forță. Se va face și din aer dezinsecție, dar nu aș putea să spună cât. Nu este un contract așa cum ar trebui să fie la nivelul unui oraș ca Timișoara. Romprest a depus recurs, noi am câștigat în prima instanță și în ultima zi au depus recurs”, a conchis Robu.
Valoarea estimată a noului contract este de 552.745 de lei, adică aproape 144.000 de euro, însă prețul ar putea scădea în urma licitației.
Municipalitatea nu mai are contract de aproape patru ani cu o firmă care să se ocupe de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Licitația demarată a fost atacată în instanță, așa că acum se judecă cu firma care a depus contestație. Anul trecut s-a stropit împotriva țânțarilor, dar a fost o urgență, pentru că în România apăruse virusul Zika.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1863725″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!