Proiectul Salvăm Morile de Apă a ajuns la etapa a III-a. La Pârvova, între 16 și 18 octombrie, voluntarii au schimbat trei acoperișuri ale morilor, cu tot cu învelitori. Cu sprijinul Primăriei Lăpușnicel au dat drumul la apă pe iruga (canalul) Morii din Gian, care nu mai funcționa de aproape 15 ani. În ciuda timpului scurt avut la dispoziție, sâmbătă, voluntarii au reușit să repare mecanismul morii, să reinstaleze roata, să repună piatra la loc și să macine faină. Și-ar fi dorit să dea drumul la apă și pe canalul care alimentează morile Cheia și Osoina, însă aici ar fi fost necesare lucrări hidrotehnice. Comunitatea se va mobiliza pentru a reporni și aceste două mori.
„Optimiști și determinați, nu am ținut cont de previziunile meteo și ne-am propus să ducem la capăt intervenția indiferent de vreme. Și această a ținut cu noi în toate cele trei zile, ba chiar ne-a dăruit un soare superb de toamna și ne-a încărcat și mai mult de energie. Și am avut nevoie de multă energie pentru că în loc de DOUĂ mori plănuite pentru a fi reabilitate ne-am decis să intervenim la TREI dintre ele. Voia bună ne-a însoțit pe parcursul lucrărilor și nici nu ne-am dat seama când a trecut timpul și am reușit să batem un adevărat record: trei acoperișuri cu învelitorile schimbate în doar două zile de muncă”, transmit cei de la Acasă în Banat.
Voluntarii Acasă în banat au reabilitat 12 mori de apă în anul 2020.
Proiectul „Salvăm Morile de Apă” este finanțat de Fundația Orange prin intermediul ”Susține un ONG”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.
Trimite articolul
XLa Racajdia (cs) este una foarte frumoasa !
Bravo! Felicitări! Jos pălăria. Suntem mândri de voi.
-
Inainte sa aplauzi ca o foca,cam ce valoare crezi ca are munca asta facuta degeaba pentru a reabilita niste bordeie/ruine pe care nu o sa mearga nici dracu sa le viziteze in afara de astia care au lucrat la ele? Ca sa isi magaie ego-ul cu munca inutila. Am mai spus si o mai repet, de ce nu se reabiliteaza scoli in care cad copii prin scanduri in wc-uri din fundul curtii ? Sunt exemple nenumarate de cladiri care au nevoie de interventii de reabilitare. a sau in cazul ala nu se pot sifona atat de usor bani de catre ONG din contributia diversilor donatori?
-
Scolile “cu buda in curte” sunt bune in diverse campanii. La fel e si cu minorele gravide; 80% din ele sunt de o anumita etnie si marea majoritate nu merg la scoala, dar vor sa faca educatie sexuala cu toti copiii, inca de la gradinita. Sunt prioritati im functie de interese. Si acum sa curga zoaiele
-