Universitatea Politehnica Timișoara a pornit în luna mai licitația pentru „extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1”, pentru care este dispusă să plătească 44,2 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 8,99 milioane de euro. Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-au arătat trei firme interesate: Strabag, Extra-Prompt și Manelli Construcții Generale. Toate sunt firme cunoscute în Timișoara pentru contractele pe care le au semnate cu primăria.
Strabag vrea să lucreze cu subcontractanții Capabil, SC NR Instal Systems și Kleemann Lift Ro, Extra-Prompt s-a asociat cu Agasi și Velica Mur Company și vor să lucreze cu Group Elecs, Lift-Arg și High System Solutions, în timp ce Manelli Construcții Generale s-a asociat cu Manelli Impresa și vor să lucreze cu Atlas Elevators, Avi Compact și Austing Com. Ofertele au intrat în evaluare, iar în scurt timp am putea afla câștigătorul.
În curtea Bazei Sportive nr. 1 va fi ridicată o clădire nouă, între str. Traian Lalescu și terenul de fotbal existent. Imobilul va avea vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, o sală de forță, gradene pentru spectatori, dar și două terenuri de sport pe acoperiș, precum și locuri de parcare, parțial sub gradene, la parter, etajul 1 și etajul 2.
„Este oportună şi necesară construirea acestui obiectiv, deoarece în prezent vestiarele şi grupurile sanitare sunt amenajate la parterul unui cămin studenţesc din apropierea stadionului, spaţiul fiind insuficient şi neadecvat. Este necesară construirea clădirii, deoarece aceasta va avea mai multe funcţiuni. Astfel, vor fi amenajate vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, sală de forță, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare pentru spectatori, spaţii tehnice şi de depozitare. Deasupra clădirii, la etajul 3, vor fi amenajate două terenuri de sport, şi parţial sub gradene, la parter, etajul 1 şi etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scrie în nota de fundamentare a unei hotărâri de guvern prin care a fost aprobată investiția.
Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați la începutul anului 2021 de guvern, în hotărâre lucrarea fiind estimată la 49 de milioane de lei. Finanțarea se face din veniturile proprii ale universității și de la bugetul de stat (Ministerul Educației), „în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite”.
Despre modernizarea arenei Știința se vorbește de foarte mulți ani. Baza Sportivă 1 datează din 1928 și este una dintre primele arene de fotbal din țară. Stadionul Știința găzduiește meciurile echipei Politehnica Timișoara, care evoluează în Liga a II-a.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XEste perfect asa cum e acum. NU mai inventati nimic. Modernizarea va duce la distrugerea intregului echilibrulu al zonei. Trebuie doar sa intretineti ceea ce au construit comunistii seriosi si vi l-au dat pe gratis ! Niciodata sa nu uitati prostilor care vreti sa distrugeti si acolo totul ca dusmanul BINELUI este MAI BINELE !
-
Trebuie să se îndeplinească niște condiții de joc s.a.m.d. Păltinisanu va fi pus la pământ pentru a face loc unui stadion nou. Opțiunile de joc sunt destul de puține.
-
Caminele studentesti sunt la o aruncatura de bat, studentii au nevoie de liniste nu de balamucul unui joc de fotbal, undeva afara din oras cu o gramada de locuri de parcare, mai putine betoane, iarba verde, loc de desfasurare pentru suporteri, pot sa tipe si sa se manifeste cat poftesc afara din oras, nu in mijlocul orasului, repet, langa salile de curs ale Politehnicii, langa caminele studentesti de acolo, e penibil.Cu 10000000euro faci o baza noua de la zero cu 5000-10000 de locuri.
-
-
Perfect de acord, sunt destule betoane in zona, nu mai trebuie altele, sa faca undeva in afara orasului, cu verdeata multa, copaci, aer curat, asta se cere in ziua de astazi, nu o caldare unde vor fi 50 grade vara.
-
Clar vor distruge pista de atletism sa faca cateva locuri pentru cativa suporteri si tot asa, o mare prostie, acel stadion nu e doar de fotbal. Totul se modernizeaza pentru fotbal, dar acesta lipseste la un nivel ridicat.. Prin urmare doar trebuie intretinut !
Poate ar fi bine sa finalizeze sala de la baza 2 și doar după aceea să se apuce de alte lucrări.
acelasi subiect ca acum trei ani. Vorbe goale. Asteptam rezultate
-
Asa sa si ramana, vorbe, cu 9 milioane faci o baza sportiva frumoasa , afara din oras, la aer curat, se pot turna multe betoane de 9 milioane, zona e aglomerata, afara din oras
Timisoara oras mizerabil. Singurul lucru care trebuie facut acolo e sa interzica accesul masinilor si sa faca o parcare subterana. Pista aia de atletism e absolut mizera, te topesti vara nu e nici un copac. Da lasa ca fac niste parcari smecherii acolo. Timisoara = orasul obezilor care alearga dupa un balon cu ZERO performante.
-
Ei, optimismus , ca nu s-a ales praful de tot, inca. 🙂
-
Dacă nu-ți place Timișoara, mută-te la Craiova sau Mehedinți, cât despre obezitate, nu le dai tu de mâncare. Ești nesimțit.
Am văzut atâtea păreri greșite încât îmi vine s-o iau la fugă (pe pista de atletism).
Am văzut că majoritatea spun că „domnule, lăsați așa cum este”, „nu distrugeți verdeața”. Păi, ce verdeață, bătrânilor cu suflete de copii? Nu prea există verdeață în locul în care se dorește construcția respectivei clădiri.
Alții spun că „sunt cămine în zonă, asta le trebuie studenților, gălăgie?” – din ceea ce știu eu, orele de liniște sunt de la 22-23:00, prin urmare, studenții n-ar avea parte de gălăgie în timpul orelor de liniște, meciurile disputându-se la ore normale, nu la 22-23:00. Plus că, acolo este doar un cămin – căminul 2MV, celălalt cămin aflându-se la ceva distanță de stadion, majoritatea sunetelor fiind blocate să ajungă, cu mulți decibeli, la căminul 1MV de către clădirea SPM.
„Pista aia de atletism e absolut mizera, te topesti vara nu e nici un copac.” – vreau să vă răspundeți următoarei întrebări: În perimetrul cărui stadion ați văzut voi copaci plantați lângă pista de atletism? Ce, îți este cald când alergi? Nu există alternativă. Du-te să alergi dimineața sau seara. Pista de atletism chiar este decentă, nu înțeleg ce ar mai trebui. Mergi la alergat ca să stai la umbră sau să faci sport și, implicit, să transpiri? Mare-ți este grădina, Doamne! Poate că ar fi bine să fie modernizată, dar eu alerg pe acea pistă și nu mi se pare deloc mizeră.
În loc să vă bucurați de faptul că acel loc va arăta la standardele mileniului trei și să încurajați decizia universității să demareze lucrările și să le finalizeze cât mai curând, voi comentați ca niște ornitorinci care n-au parte de lucruri strălucite în viață și nici de cultură. Baza 1 are aproape 100 de ani, a fost gândită pe timpul în care în Timișoara nu existau multe clădiri, fiind amplasată în centru acesteia, dar asta nu înseamnă că trebuie s-o distrugem și să creștem iederă pentru că vrem verdeață. Este verdeață destulă în zonă, parcul mecanicii și terenul alăturat căminelor 1 și 2 MV fiind la 20 de metri distanță și, de asemenea, pline cu verdeață. Despre ce vorbim?
Data viitoare poate nu mai comentați ca niște primate cărora le curge salivă din gură, poate și gândiți.
Să felicităm conducerea UPT pentru inițiativă. Progresul, care nu are impact negativ asupra mediului, nu trebuie limitat sau „suprimat”, ci încurajat!
Trebuie modernizat deoarece trebuie spălați niște bani, în construcții e greu de probat evaziunea, furtul, cât despre fotbal…care fotbal…nu mai sunt fotbaliști..măcar de alergat, alergau câțiva. Și cât despre studenți, hai să le facem tot ce vor cămine,parcări,case studențești ,etc. Pentru timișoreni doar să mărim impozitul și alte taxe.