Încă din luna aprilie a anului trecut, Consiliul Județean vorbea despre strategia pistelor de biciclete în Timiș. În luna decembrie a lansat o licitație pentru servicii de consultanță, oferind peste 120.000 de euro, bani care vor fi asigurați din bugetul instituției.
Vicepreședintele CJ Timiș Cristian Moș spunea că strategia va porni de la discuții cu comunitatea bicicliștilor, cu primari și cu experți din străinătate, astfel încât traseele să includă cicloturismul, să ofere siguranță și să le permită oamenilor să ajungă rapid la serviciu. Strategia include studii de fezabilitate, documente topo-cadastrale, proiecte tehnice, dar și servicii pentru a dobândi terenuri. Totul trebuie să fie gata în 10 luni.
Trei firme s-au înscris la licitație pentru a-și oferi serviciile de consultanță. Este vorba despre: Civitta Strategy & Consulting, Sigma Mobility Engineering și asocierea Mobilissimus Korlátolt Felelsössegű Társaság – Planificatio Dezvoltare și Energie – Értékterv Mérnöki Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság.
CJ Timiș a aderat la Federația Europeană a Bicicliștilor, fiind prima administrație din România care face parte din organizație. Astfel, aleșii locali vor face schimb de bune practici și vor primi consultanță din partea celor mai importanți oameni care au prioritizat rețeaua velo în Europa. Instituția a găzduit la finalul anului trecut și conferința EuroVelo România, unde au participat mai mulți primari, reprezentanți ai localităților din România, ONG-uri și reprezentanți de stat.
„Faptul că niciun județ din România nu are în prezent o strategie de cicloturism ne arată că acest subiect nu a fost pe agenda administrației publice locale, însă Timișul dorește să-și facă strategia de cicloturism și vom fi pionieri în acest sens. (…) Cicloturismul este o metodă de a dezvolta localitățile, înseamnă creștere economică, pentru că pe traseu pot fi dezvoltate servicii puse la dispoziția celor ce folosesc această infrastructură și cel mai important, dorim să aflăm și să sincronizăm experiențele fiecăruia pentru a crea o strategie integrată și bazată pe realitățile din teren, ca mai apoi să găsim sursele de finanțare”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Dacă totul decurge bine, până la finalul anului strategia velo a județului ar trebui să fie gata.
Pe aceeași temă:
Timișul, primul județ din România care face parte din Federația Europeană a Bicicliștilor
Trimite articolul
XOameni buni auziti voi aici STRATEGIA PISTELOR DE BICILETE ! 120.000 euro consultanta ! Bha, mie mi se intuneca cand vad asa ceva !
-
Ce ti se intuneca, covidel? Strategia include studii de fezabilitate, documente topo-cadastrale, proiecte tehnice, dar și servicii pentru a dobândi terenuri. Totul trebuie să fie gata în 10 luni.
-
Covidel, dacă tot ți se întunecî, fă și tu ceva să nu ți se mai.. .Scrie primăriei că nu ești de acord pentru că… . Altfel povestești basme!
Sperăm să câștige firma din Ungaria.
Măcar au văzut câteva piste de biciclete în viața lor.
Nebuniile astea de contracte sunt pe sume atât de mici încât ar trebui adjudecate doar pe baza experienței anterioare. Nu prețul mic și termene ireale de realizare. Efectele pe termen lung al unui proiect ieftin și prost sunt foarte mari.
strategia ii sa luati aia 120000 de euro si sa construiti piste de biciclete dinspre comunele cele mai populate spre marile orase si aici vb si de Timisoara, dar si de Lugoj, va zic eu ca va ajung banii,turnati doar beton nu-i nevoie si de asfalt
Iara strategii…O sa fac si eu la fel….o sa fac o strategie in a imi platii impozitul…
Nu e de mirare. Toata tzara este condusa in baza STRATEGIILOR. Rezultatele se vad si se vorvedea mult timp de aici inainte.
Strategia pana la urma e sa imparti trotuarul un 2 parti : una pentru masinile parcate aiurea (pe care politia nu se deranjeaza sa le observe), si cealalta parte as fie vopsita verde pt biciclete. Exista ceva mai mult de atat ?
-
@gigel: de cate ori ai sunat la Politia locala sa le spui despre masinile parcate ilegal ? Iti eu raspunsul: Zero, Nu ai sunat niciodata.
Daca sunai, sa stii ca veneau si te ajutau!
Dar asa, doar scrii aici ca un frustrat fara sa iei masuri ptr imbunatatirea vietii in oras!-
Wow, nu stiam ca e de datoria mea sa sun la potilie sa-i rog sa-si faca treaba. E foarte usor sa vezi neregulile asta, daca iesi un pic si te plimbi pe strada, daca ai un pic de bunavointa.
Probabil ca ai dreptate, sunt doar eu frustrat si totul e de fapt ‘in regula’.
-