Călin Dobra a explicat că a luat decizia de a lansa licitația pentru construcția viitoarei maternități pentru că semnarea contractului de finanțare pentru suma de 50 de milioane de lei din fonduri transfrontaliere este doar o simplă formalitate birocratică, care, însă, ar fi putut să întârzie proiectul.
„Studiul de fezabilitate a fost finalizat și recepționat, s-a transmis întreaga documentație către Biroul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria. Proiectul are o valoare de 50 de milioane de lei, cu TVA inclus. Pentru a scurta termenul de realizare a acestui proiect, am demarat licitația fără a avea semnat contractul de finanțare. Avem aprobat contractul de finanțare, și putem să demarăm licitația, cu condiția că dacă ne vom mișca mai repede cu licitația, nu vom semna contractul de execuție până la semnarea contractului de finanțare. Am vrut să recuperăm din aceste termene”, a declarat Dobra.
Viitoarea maternitate va fi construită pe un teren de 6.000 de metri pătrați, cu o suprafață utilă de 4700 mp. Aceasta va avea ATI, bloc operator, săli de naștere, cameră de gardă și spații de cazare pentru viitoarele mămici. De la demararea construcției, aceasta ar trebui să fie ridicată în doi ani.
Trucul folosit de Consiliul Județean Timiș pentru a da mai repede drumul la construcția noii maternități de la Spitalul Județean.
Articole pe aceeași temă:
CJ Timiș investește 18 milioane de lei în Spitalul Județean. Va fi realizată și o maternitate nouă
Citiți principiile noastre de moderare aici!