La dispoziţia turiştilor stau 50 de audio-ghiduri, care au fost achiziţionate de Primăria Timişoara în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. „În cadrul unui proiect finanţat de către Uniunea Europeană în contextul colaborării transfrontaliere România-Serbia, Timişoara-Vârşeţ, pentru promovarea turismului cultural în Banat, au fost luate mai multe măsuri. Printre acestea au fost realizarea unui plan de marketing pentru dezvoltarea turismului în regiune, realizarea de materiale informative, identificarea de trasee turistice, precum şi achiziţionarea unui sistem de audio-ghiduri pentru ghidaj audio pe traseele turistice din Timişoara”, a explicat şefa Direcţiei de Dezvoltare a Primăriei Timişoara, Aurelia Junie.
Turiştii care vizitează Infocentrul Turistic de pe strada Alba Iulia nr. 2 din Timişoara pot solicita audio-ghidurile. Vor primi un aparat asemănător unei telecomenzi, căşti şi o hartă pe care sunt trecute 65 de obiective pe care le pot vizita, majoritatea în cartierul Cetate. Printre acestea se numără bineînţeles Opera, Catedrala Mitropolitană, Statuia Lupoaicei, Sinagoga din Cetate, Palatul Baroc, Domnul Romano-Catolic, Palatul Dicasterial, Bastionul şi altele. Vizitatorii, care vor fi direcţionaţi încă de la ieşirea din Infocentrul Turistic, vor fi conduşi inclusiv în Parcul Rozelor şi pe malul canalului Bega. Ei pot alege limba în care vor să asculte prezentările, având la dispoziţie înregistrări în şase limbi: română, sârbă, engleză, franceză, germană şi italiană.
Turiştii pot folosi audio-ghidurile începând din această săptămână, a precizat Aurelia Junie, dar pentru acest lucru trebuie să lase la Infocentrul Turistic o garanţie destul de mare, de 250 de euro, care acoperă costul aparatului, în cazul în care acesta… nu mai este adus înapoi. „Turiştilor li se cere să depună o garanţie care să acopere eventuala pierdere a audio-ghidului, care li se va înapoia atunci când aduc aparatul”, spune directorul Direcţiei Dezvoltare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!