Dacă la începutul anului se desprindeau bucăţi de tencuială de pe faţada dinspre Hotel Timişoara, de pe strada Mărăşeşti, a clădirii în care funcţionează Opera Naţională Română Timişoara şi principalele teatre ale oraşului, acum au început să cadă bucăţi de tencuială, de pe cornişă, pe strada Alba Iulia. De pe imobil s-au desprins bucăţi de zidărie în zona în care funcţionează Infocentrul Turistic al Primăriei Timişoara.
Poliţiştii comunitari au intervenit şi au delimitat cu o bandă perimetrul în care exista pericol ca cineva să fie rănit. „Un angajat de la Infocentrul Turistic a făcut sesizare la dispeceratul Poliţiei Comunitare după ce o bucată de tencuială a căzut de pe clădire şi a spart un corp de iluminat, miercuri după-masă. Un echipaj de la Poliţia Comunitară s-a deplasat în zonă, s-a împrejumit cu bandă perimetrul respectiv şi s-au făcut fotografii, care vor fi depuse la Direcţia Urbansim, primăria urmând să se ocupe de lucrări la imobil”, ne-a declarat Nicoleta Popa, agent asistent Poliţia Comunitară Timişoara, responsabil de relaţia cu presa.
La începutul acestui an, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a curăţa bucăţile de tencuială care se desprindeau de sus, de lângă acoperiş, în lateralul imobilului, pe strada Mărăşeşti. Directorul adjunct al Operei din Timişoara, Nova Bataniat, declara atunci că a sesizat primăria despre situaţia apărută încă de la sfârşitul anului trecut, iar apoi a sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lua măsuri, şi că zidăria are de suferit din cauza intemperiilor şi a burlanelor găurite, pentru că apa se prelinge pe faţadă.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că bucăţile de tencuială în pericol să se desprindă au fost îndepărtate şi că există un proiect de reabilitare pentru clădirea Operei care a fost depus spre avizare la Ministerul Culturii, dar s-a propus o nouă soluţie tehnică pentru refacerea imobilului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!