Potrivit primarului, abia săptămâna viitoare va spune public cine va pregăti documentația pentru reabilitarea turnului de apă, însă doar o firmă din Timișoara și-a depus oferta la licitația organizată de primărie pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
„S-a încheiat etapa din concursul de soluții de stabilire a celui care va elabora documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, deci DALI, și proiectul tehnic cu detaliile de execuție. Am avut un ofertant care a fost apreciat de comisie cu un punctaj peste minimul care este instituit prin lege, 70 de puncte trebuie să fie obținute ca să poată fi considerat jurizabil mai departe. Ofertele se analizează și comisia instituită pentru gestionarea concursului de soluții a considerat valabilă oferta, a făcut anumite recomandări și se va semna contractul cu acel ofertant pentru elaborarea DALI și PT. Nu pot spune acum numele ofertantului, se va face totul public săptămâna viitoare, trebuie să respectăm procedurile legale”, a explicat Robu.
Singura firmă care și-a depus oferta pe SEAP este SC Studio Unu de Arhitectură SRL din Timișoara, cu doi subcontractanți: Path’s Rout SRL și Expert SRL. Societatea a fost înființată în 2018 și are sediul pe str. Gheorghe Doja, iar anul trecut avea un singur angajat.
Vă reamintim, municipalitatea a lansat anul acesta primul concurs de soluții din istoria orașului, pentru refacerea turnului de apă din Iosefin și transformarea acestuia într-un centru cultural. Edilul-șef spune că va fi gata până în 2021, când Timișoara este Capitală Culturală Europeană, deși este mult de lucru, iar construcția are nevoie și de consolidări.
„Va fi un centru cultural foarte frumos, avem niște imagini, care reprezintă poze făcute cu telefonul de pe planșe, că nu avem în format electronic. Probabil că săptămâna viitoare vom semna contractul și atunci vom da toate detaliile. Trebuie să-l terminăm, facem toate eforturile să terminăm amenajarea până în 2021. Va fi nevoie, am înțeles, și de o anumită intervenție de consolidare, dar asta se va vedea cu ocazia elaborării documentațiilor, când vor face și expertize sau analize. Vom face tot ce spun specialiștii”, a mai explicat Robu.
Valoarea viitorului contract este estimată la aproape 180.000 lei cu tot cu TVA, dar este foarte probabil ca suma să fie mai mică în urma licitației. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, legea spune că licitația demarată pe SEAP reprezintă de fapt concursul de soluții și că firma câștigătoare va câștiga atât suma de la premiul I, cât și contractul cu primăria.
Pentru că primul concurs a fost un eșec, premiul este ceva mai mare pentru câștigător. Premiile inițiale erau de 112.000 lei fără TVA (locul I), 23.350 lei (locul II) și 14.010 lei (locul III), dar au fost modificate la 134.360 lei (locul I), 10.000 lei (locul II) și 5.000 lei (locul III), cu mențiunea că toate sunt fără TVA. Premiul I ajunge așadar de la 28.000 la 34.000 de euro și presupune și elaborarea documentației.
Organizarea unei astfel de competiții este destul de complicată, iar PMT a plătit peste 25.000 de euro unei firme de consultanță care să pună la punct toate detaliile. Primul concurs de soluții din istoria orașului Timișoara a fost organizat de o firmă abonată la contractele PMT, care a câștigat licitația primăriei. Rheinbrücke SRL și-a adjudecat contractul pentru suma de 117.000 lei cu tot cu TVA, adică puțin peste 25.000 de euro. Firma a lucrat și la SF-ul pentru viitorul complex sportiv din Calea Lipovei și lucrează și la cel pentru viitorul complex sportiv din Calea Buziașului.
Monumentul industrial de pe strada Gh. Barițiu, cu înălțimea de 52 de metri, a fost ridicat în 1914, ca un „frate geamăn” al celui din cartierul Fabric, construit cu doi ani înainte. A fost proiectat de arhitectul Laszlo Szekely pentru a servi pentru compensarea consumului maxim de apă din cursul zilei. Atât turnul din Iosefin, cât și cel din Fabric puteau aproviziona orașul cu apă timp de patru ore.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/turnul-de-apa-din-iosefin-la-al-doilea-concurs-de-solutii-premiul-e-de-34-000-de-euro/2245893
Citiți principiile noastre de moderare aici!