Preşedintele UDMR Timiş, Halasz Ferenc, a anunţat că în judeţ au fost constituite trei noi organizaţii, la Ghiroda, Uivar şi Dragşina, şi s-a decis împărţirea Timişoarei în 22 de sectoare în care au început deja să se formeze organizaţii de cartier. „La alegeri zona cea mai spinoasă pentru noi este Timişoara, de aceea pentru noi e foarte importantă constituirea acestor organizaţii. Până acum sunt trei organizaţii constituite, iar trei vor mai fi gata până la sfârşitul lunii ianuarie”, a afirmat Halasz Ferenc.
Alegerile judeţene sunt programate în 21 ianuarie 2012. La adunarea care va alege noul preşedinte al UDMR Timiş şi o treime din Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali vor participa 147 de delegaţi, oameni din organizaţiile locale, din teritoriu şi Timişoara, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret şi ai bisericilor. Noul preşedinte, ales pe trei ani, va propune ulterior noul prezidiu.
Vor avea drept de vot doar filialele care s-au reorganizat, care au organizat alegeri interne până în 18 ianuarie. Cei care râvnesc la funcţia de preşedinte al UDMR Timiş îşi pot depune candidaturile până în data de 13 ianuarie la ora 13.00. „Noul preşedinte va veni probabil dintre acei membri care au desfăşurat şi până acum o activitate în cadrul UDMR, deşi nu este prevăzută niciunde că trebuie să aibă o vechime. Candidatul va trebui să depună un CV politic, o declaraţie că nu a colaborat cu Securitatea şi un program pe următorii trei ani”, a adăugat Halasz, care a refuzat să spună dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, precizând doar că „mai sunt câteva personalităţi marcante” în cadrul filialei.
Legat de aşteptările maghiarilor pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare, liderul filialei a afirmat că dorinţa UDMR Timiş este de a recâştiga locul în Camera Deputaţilor pe care l-a pierdut în 2008, să aibă din nou reprezentanţi în Consiliul Judeţean Timiş şi să-şi extindă numărul de consilieri locali pe care îi are în prezent.
Halasz Ferenc a declarat că unul dintre motivele pentru care uniunea a fost de acord cu comasarea alegerilor de anul viitor este… bugetul propriu, pentru că UDMR nu are sponsori, cel puţin nu în Timiş, susţine el.
„UDMR nu are firme sponsor, cel puţin nu la nivelul judeţului Timiş. Firme care să ne sponsorizeze, chiar şi în campaniile electorale, nu avem, ceea ce ne dă posibilitatea să numim oameni în poziţii cheie pentru că nu avem obligaţii după alegeri, asta e o uşurare pentru noi…”, a conchis Halasz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!