Regiunea de Vest a României beneficiază în mod direct de prioritizarea coeziunii în cadrul politicilor de investiții ale UE, pentru că alocarea din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 a generat crearea de mii de locuri de muncă noi, a facilitat reabilitarea mai multor drumuri regionale, furnizarea de echipamente performante pentru diverse spitale și școli și investiții considerabile în materie de servicii și infrastructură. Practic, politica de coeziune, alături de investițiile străine, reprezintă unul dintre factorii care au propulsat Timișul în topul județelor cu cea mai mică rată a șomajului.
Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiții a Uniunii Europene, în cadrul următorului buget pe termen lung al UE (2021-2027). Finanțarea pentru programele de coeziune va crește cu 55 de miliarde de euro și se concentrează pe sprijin acordat unor sectoare precum sănătatea cultura, turismul, IMM-urile și tineretul, care sunt cel mai puternic afectate de criza COVID-19.
Politica europeană de coeziune, cunoscută ca politică regională, definită în Actul unic european din 1986, este esențială pentru coeziunea economică și socială a Uniunii Europene, iar scopul ei este să reducă decalajele dintre diferite regiuni și să sprijine evoluția zonelor mai puțin dezvoltate. Printre principalele beneficii se numără: crearea de locuri de muncă, competitivitatea mediului de afaceri, creșterea economică, dezvoltarea sustenabilă, investiții în schimbare la nivel de infrastructură și sănătate și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.
Trimite articolul
Xcand intr-un bloc pute la parter si se “voteaza” ca blocul nu vrea sa plateasca sa fie curatat subsolul, ca doar pute numai la parter, asta e democratie. asta e uniunea europeana