Vineri, candidaţii intră în săli pentru a susţine proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă. 1.155 de candidaţi s-au înscris la această probă în Timiş. Examenul începe la ora 9.00, durează 3 ore, dar nimeni nu poate părăsi sala mai repede de 10.30. Materiile din care au putut alege candidaţii pentru a susţine ultima probă sunt: Geografie, Anatomie, Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie.
În 1 septembrie are loc afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 2 şi 3 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar în 4 septembrie se vor afişa rezultatele finale.
Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen.
Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. Odată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, la care rezultatele nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!