Dezinsecția ar urma să aibă loc zilnic, între orele 21 – 6.
Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL. Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin pentru combaterea ţânţarilor adulţi, atât pentru activitatea de dezinsecţie aeriană, cât şi pentru activitatea de dezisecţie terestră; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor și pentru activitatea de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şiprodusepentrucombatereaartropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.
Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător, spun reprezentanții Primăriei Timișoara.
„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajele în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respective scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.
Menţionăm că organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar – gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor”, mai transmit reprezentanții PMT.
Timișorenii trebuie să știe că prin hotărârea de Consiliu Local nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată (la cap. VI – Reglementări privind combaterea vectorilor-rozătoare, insecte, dăunători) pot primi sancţiuni cu amenzi de la 500 de lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situaţia neefectuăriilucrărilor de deratizare şi dezinsecţie, dacă constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) în spațiile proprii.
Trimite articolul
XHai ca se da cu ultima tura de covid. Stati linistiti ca nu ma testez, si daca as fi fost obligat sa merg la lucru luam un paracetamol sa imi scad temperatura si sa fac un dar tuturor celor ce necesita imunizare – si nu ma refer la zeama aia criminala numita de voi vaccin.