Viceprimarul Traian Stoia a afirmat că acest nou proiect, pe care le-a prezentat vineri, ar fi unul complementar celui pe fonduri europene privind reabilitarea malurilor canalului Bega, proiect care a fost iniţiat încă din timpul fostei administraţii, dar care întârzie să înceapă. Stoia spune că a avut discuţii deja cu reprezentanţii Ministerului Mediului legat de lucrările conexe proiectului cu finanţare europeană care ar fi necesare pentru a pune în valoare canalul Bega.
Ce propune, concret, viceprimarul? Continuarea amenajării malurilor în aval de Uzina de Apă din cartierul Plopi şi în aval de Solventul, atât de teritoriul municipiului, cât şi în comunele care fac parte din polul de creştere Timişoara, extinderea transportului public pe apă până în aceleaşi comune sau chiar până la graniţa cu Serbia, amenajarea unui port ca zonă intermodală pentru transport marfă şi persoane în amplasamentul adiacent Parcului Industrial Freidorf, amenajarea de zone de agrement pe terenurile de vizavi de Uzina de Apă din Plopi, amenajarea unor zone unde timişorenii să poată face plajă pe malurile canalului Bega, terase, pontoane, umbrare şi realizarea unor zone de recreere pe apă în amonte de Uzina de Apă din Plopi, unde n-ar urma să fie transport public – cu aqua-park, hidrobiciclete, ambarcaţiuni de mici dimensiuni etc. Toate acestea sunt enumerate într-o adresă pe care Stoia i-a trimis-o ministrului Rovana Plumb.
Edilul spune că proiectul pe care l-a expus ar putea fi realizat în termen de 2 ani. De unde vrea Primăria Timişoara bani pentru plaje şi aqua-parcuri?
„Nu vrem, primim de la minister (n.r. – Ministerul Mediului), primim sigur. Nu vă spun cât e valoarea că vă speriaţi. Proiectul sare de 10 milioane de euro”, a afirmat viceprimarul, care s-a declarat convins că banii vor veni de la Guvern, chiar dacă nu au fost finanţate alte obiective importante de infrastructură ale Timişoarei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!