“Artele marțiale s-au simțit mereu ca acasă în orașul de pe Bega. Spiritul deschis și liber al orașului nostru a facilitat exprimarea cetățenilor săi și în formele urmate de vechii samurai, iar entuziaștii Căii Războinicului nu au ezitat să aducă și să împărtășească artele pe care le-au indrăgit.Clubul Sam Sho a făcut pionierat în mai multe arte marțiale: kendo, iaido, jodo, naginata… De curând a ajuns la noi Kyudo (弓道), Calea Arcului, arta străveche a mânuirii arcului japonez, se practică de femei şi bărbaţi, de orice varstă, cu aceeași dedicare și rigurozitate, începători și avansați disciplinându-şi trupul şi mintea, căutând neîncetat echilibrul fizic, dezvoltarea interioară și, de ce nu, împlinirea spirituală”, declară îndrumătorul secției timișorene, Corneliu Nicoară, 1 dan.
” Kyudo poate fi practicat în cadrul clubului de arte marțiale Sam Sho, singurul din țară, după cel din București, în măsură să asigure echipament și instructaj specific acestei activități. Toți practicanții timișoreni sînt și membri ai Asociației Române de Kyudo, sub tutela căreia se desfașoară activitatea de kyudo din România, organizație membră, de curând, a European Kyudo Federation. Luna august va aduce bucuria aniversării unui an de activitate, dar și lansarea unui nou contingent de cursanți! A fost un an bun, în care cei mai mulți dintre cei care au pornit pe acest drum s-au arătat încântați de parcurs, dar și de rezultate. Unii au participat deja la seminarii și întâlniri de nivel național și nu numai, sub îndrumarea unor sensei ce se bucură de mult respect în Europa și în Japonia”, mai precizează Nicoară, membru All Nippon Kyudo Federation, forul suprem japonez ce guvernează kyudoul mondial.
Cursul de inițiere în kyudo este gratuit, clubul punând la dispoziția participanților cele necesare, și se va desfășura pe parcursul a doua weekend-uri (detalii la telefon 0726 131616).
Citiți principiile noastre de moderare aici!