„Producătorii agricoli de legume şi fructe la nivelul judeţului Timiş nu au posibilităţi de desfacere a produselor. Primăria Timişoara are două pieţe volante. Acolo, în zona Muzeului Satului, există o comunitate şi sunt mai multe blocuri de locuinţe şi multe persoane care nu au ieşire la piaţă. Propun ca la nivelul Muzeului Satului Bănăţean să permitem să se desfăşoare o piaţă volantă sâmbăta şi duminica. Pentru a veni în întâmpinarea producătorului agricol de legume şi fructe. Producătorii de legume şi fructe sunt cei mai vitregiţi. Cred că am fi de un real sprijin pentru producători. Cred că colegii nu au nimic împotrivă ca în această locaţie să se deruleze o astfel de piaţă volantă”, a propus consilierul judeţean PNL, Tiberiu Lelescu.
Angajaţii şi conducerea muzeului nu s-au arătat însă încântați de propunere.
„Domnul Radosav (directorul Muzeului Satului Bănăţean) nu îmbrăţişează aceată idee, cum nu fac acest lucru nici angajaţii. Sunt de acord cu pieţele volante, dar nu la Muzeul Satului. Avem atâtea pieţe care nu sunt exploatate cum trebuie, unde comercianţii îşi fac de cap. Ca membru în consiliul de administraţie al Muezului Satului vreau să spun că nimeni nu îmbrăţişează această idee”, spune consilierul judeţean Adrian Pau – PSD.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD) a propus ca o comisie să stabilească dacă este oportună sau nu o astfel de activitate acolo.
„Comisia de Agricultură să ajungă la Muzeul Satului. Va trebui să avem o procedură legală prin care să spunem ce înseamnă piaţa şi spaţiul respectiv. Probabil va trebui să stabilim nişte tarife modice, dacă se face sper să o permanentizăm, în parcarea din faţa muzeului, nu neapărat în curtea muzeului. Comisia de agricultură, consultanţa şi Camera Agricolă a CJ Timiş să hotărâţi unde, cum, de când, cu o hotărâre de consiliu. V-aş ruga să consideraţi că e o treabă mai detaliată şi să nu ne pripim să spunem nici da nici nu”, a spus Bojin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!