Conform Organizației Mondiale a Sănătății, amploarea erorilor de diagnosticare este de 16%, la nivel global. Stabilirea unui diagnostic este crucial și orice greșeală poate pune în pericol pacientul. Comunicarea dintre pacienți și medici este esențială deoarece doar un diagnostic corect poate duce la administrarea unui tratament care va putea ameliora sau vindeca afecțiunea pacientului.
Comunitatea medicală atenționează necesitatea îmbunătățirii procesului de diagnosticare, pentru a oferi siguranță pacienților.
„Procesul de diagnosticare presupune discuții detaliate cu pacientul, examinări clinice amănunțite, precum și efectuarea de teste sau analize ori de câte ori este necesar. Toate acestea contribuie, în final, la stabilirea unui diagnostic corect și a unui plan de tratament corespunzător. Un diagnostic întârziat sau greșit poate prelungi suferința pacientului, având ca rezultat complicații, agravarea afecțiunii și, uneori, chiar decesul”, spun medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara.
„Reducerea erorilor medicale. O mai bună gestionare a bolilor. Creșterea nivelului de educație a pacienților legat de simptomele afecțiunilor. Utilizarea tehnologiilor avansate în diagnosticare. Colaborarea interdisciplinară pentru o abordare integrată. Toate acestea contribuie la administrarea unui tratament corect și eficient”, transmit cei de la Spitalul CFR Timișoara.
Trimite articolul
XCel mai nesigur ești la spital în România. Trebuie să te lupți ca să ieși viu. Poate siguranță pentru ei. De exemplu, venea asistenta cu mănuși și verifica întâi sonda cu urina, apoi perfuzia. După, fără sa schimbe mănușile punea mana și pe perfuzii la altul. După la patul următor să ajute sa ia pastilele tot fără a schimba mănușile. Deci ea să fie în siguranță, de pacient nu contează.