Acum, medicii din Austria i-au redat din nou şansa la viaţă, chiar dacă acest lucru nu a fost atât de simplu. Danielei i-a fost scos un rinichi. A rămas fără uter și ovare în urma unei operații realizate în urmă cu câteva luni, tot la Viena. Nu va mai putea fi mamă… Dar trăieşte şi semnele sunt bune. A făcut 68 de drumuri la Viena pentru a-i fi schimbate pungile care le avea ataşate de abdomen. Daniela a fost operată de unul dintre cei mai buni medici urologi din lume, din New York. Acum, Daniela a redescoperit viaţa, după ani întregi de suferinţă.
„Drumul a fost greu, uneori fără capăt, insuportabil, dar uşor, uşor, cu ajutorul vostru, am ajuns acolo unde sunt acum. Din punct de vedere medical evoluţia este bună – iar aici îmi aduc mulţumirile din suflet tuturor medicilor şi întregii echipe medicale care a participat la cazul meu din cadrul următoarelor secţii : GINECOLOGIE, UROLOGIE, CHIRURGIE, ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVĂ – AKH WIEN, cu ajutorul lui Dumnezeu sper că voi fi bine, urmând perioada de recuperare, controalele de rutină, de supraveghere şi …. acomodarea cu noul stil de viaţă. Am învăţat multe din această experienţă: am învăţat că noi, oamenii, suntem cu adevărat frumoşi atunci când ne arătăm vulnerabilităţile noastre, cu slăbiciunile noastre, cu sensibilitatea noastră, nu cu măşti asumate doar de teama de a nu dezamăgi sau nu doar din dorinţa de a fi acceptaţi de ceilalţi; am învăţat că acolo unde există iubire, există şi speranţă şi frumuseţe şi putere şi nu mai lipseşte nimic” – este doar un fragment din postarea lui Daniela Cocoş pe Facebook, de la spitalul din Viena.
La începutul anului trecut, Daniela cântărea doar 36 de kilograme, iar problemele parcă nu se mai terminau. Raza de lumină a venit de la o clinică din Austria. Daniela a terminat Facultatea de Medicină la Timişoara. Din cauza bolii, abia în anul 2013 a reuşit să profeseze – o lună. A început să se simtă din ce în ce mai rău după operaţia de chist ovarian din România.
A fost la un spital din Szeged, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Starea de sănătate nu s-a ameliorat. Daniela a ajuns, în luna aprilie 2013, la un spital din Viena. După prima operaţie s-a ales cu o pungă ataşată de abdomen în care se evacua scaunul, iar în toamna anului 2013 a urmat o nouă intervenţie. La începutul lunii octombrie 2013, Daniela a fost supusă la încă două intervenţii chirurgicale şi i s-au montat un stent ureteral şi o altă pungă ataşată în partea stângă pentru evacuarea urinii. Pungile ataşate de abdomen trebuiau schimbate în fiecare zi. Daniela nu a renunțat la visul ei de a deveni mamă și se gândește să adopte un copil alături de Alex Ștefanescu, prietenul sau care a susținut-o în tot acest timp șicu care se va căsători.
Articole pe aceeași temă:
Ajutor pentru un tanar medic din Timisoara
Concert caritabil pentru a da sansa la viata unui tanar medic din Timisoara
Un tanar medic timisorean are nevoie de ajutor
Citiți principiile noastre de moderare aici!