La Bucureşti se pregăteşte ridicarea unui Muzeu al Ororilor Comunismului, proiectul având inclusiv sprijinul Preşedintelui Klaus Iohannis, a anunţat, sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.
„A fost depus în Parlament un proiect de lege care pentru noi este foarte important, pe care şi Preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut, vorbesc despre înfiinţarea unui Muzeu al Ororilor Comunismului. Un astfel de muzeu este din punctul nostru de vedere o formă de respect pentru toţi eroii Revoluţiei, în frunte cu eroii timişoreni, (…) precum şi pentru toţi eroii anticomunişti şi pentru toate victimele comunismului românesc din cei peste 40 de ani de dictatură. Mă bucur că acest proiect vine chiar în săptămâna în care s-au împlinit 25 de ani de la Proclamaţia de la Timişoara”, a spus Gorghiu.
Ea a făcut apel la parlamentarii de Timiş, indiferent de partidele din care fac parte, să susţină acest proiect.
„I-aş ruga chiar pe parlamentarii din alte partide, care sunt din judeţul vostru, judeţul Timiş, să îndrăznească să susţină acest proiect legislativ”, a mai spus copreşedintele PNL.
Muzeul Revoluţiei de la Timişoara a murit in stadiul de proiect
În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, politicienii se întreceau în promisiuni de ridicare a unui adevărat Muzeu al Revoluţiei la Timişoara. Proiectul a avut, la un moment dat, chiar şi susţinerea fostului ministru al Culturii ,Daniel Barbu. Mai mult, într-o vizită la Timişoara, în urmă cu doi ani, în avântul momentului, acesta susţinea că muzeul va fi deschis la timp pentru aniversarea a 25 de ani de la începerea Revoluţiei de la Timişoara. Evident, acest lucru nu s-a mai întâmplat, Barbu a plecat din Ministerul Culturii, iar pe proiect s-a aşternut praful.
În decembrie 2014, când Timişoara îşi amintea de eroii Revoluţiei din 1989, senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, unul din susţinătorii proiectului, spunea că lipseşte „demarajul”.
„Acum, am reluat discuția și chiar ieri am vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre problema asta și încercăm să vedem dacă din primăvară reușim să resuscităm povestea, în sensul că finanțarea este disponibilă, dar nu este un proiect al Timișoarei sau al Timișului, ci este un proiect care trebuie gestionat de către Ministerul Culturii. (…) Între timp am făcut niște demersuri. Am avut de două ori echipe de experți din minister care a venit încoace și am avut discuții cu ei, cu alții care sunt implicați, cu cei de la Memorial (n.r. – Memorialul Revoluției), cu alți revoluționari și factori județeni și locali. Astfel, s-a scris un proiect, avem un draft de proiect. (…) Deocamdată repet, există finanțare, dar nu există un demaraj pe implementarea lui”, spunea, în urmă cu patru luni, senatorul Ardelean.
De atunci şi până acum, însă… tăcere.
Alte articole pe aceeași temă:
Muzeul Revolutiei – tot la stadiul de promisiune electorala. Lipseste vointa
Citiți principiile noastre de moderare aici!