Expoziţia este organizată de Muzeul Banatului şi a fost deschisă vineri, cu un scurt recital al grupului de copilaşi „Flores Castelli”, care au încântat publicul cu muzică medievală. Armele expuse fac parte din colecţia Muzeului Banatului, iar expoziţia conţine şi câteva piese unice, precum sabia principelui transilvănean Gheorghe Racoczy, un paloş de călău folosit în execuţii, în Timişoara, în secolul al XVII-lea sau câteva arme africane foarte interesante. De asemenea, vizitatorii pot admira săbii folosite de austrieci în timpul apărării oraşului Timişoara, precum şi diferite iatagane otomane.
„Aştept această expoziţie de cel puţin 25 de ani. Spre sfârşitul anului mai vrem să facem una, de arme de foc de această dată”, a spus la deschiderea expoziţiei Dan Leopold Ciubotaru, directorul Muzeului Banatului din Timişoara.
Expoziţia de arme albe poate fi vizitată până pe 21 februarie, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii. Mai mult, în fiecare sâmbătă, pe tot parcursul expoziţiei, de la ora 11 vor avea loc demonstraţii de scrimă, oferite de Clubul Sportiv Universitatea Politehnica Timişoara, Secţia de Scrimă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!