Pompierul a fost transferat de la Drobeta-Turnu Severin, vineri seară, cu elicopterul, la Timișoara. Acesta a intervenit la un incendiu de vegetație la Eșelnița, iar un copac s-a prăbușit peste el. Salvatorul are arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului. A fost transferat vineri seara cu elicopterul a Timișoara, de unde, după o evaluare a stării sale, a fost transferat, în aceeași seară, la spitalul AKH din Viena. Secretarul de stat Raed Arafat a decis transferul pompierului peste hotare.
„Colegii sunt acum la Szeged, pe drumul de întoarcere. Este o arsură pe în jur de 35 la sută din suprafața corpului. A fost adus cu elicopterul la Casa Austria, unde s-a făcut toaletarea leziunilor, după care a fost transferat cu unitatea de terapie intensivă mobilă a SMURD la Viena”, a declarat pentru Tion doctorul Mihai Grecu, medic-șef UPU SMURD Timiș.
Și în 2019, locația destinată marilor arși de la Spitalul Județean Timișoara, care este nouă, ca scoasă din cutie, este nefolosită. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aparatura necesară funcționării acestei secții, aparatură care trebuie să vină de la Ministerul Sănătății, nu a ajuns în totalitate pentru a asigura funcționarea celor trei saloane destinate pacienților care au arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafața corpului. În Timișoara, marii arși sunt tratați la Casa Austria. Când vine un astfel de caz, un salon de trei-patru paturi este eliberat și pacientul este dus acolo. Acest lucru se întâmplă deoarece, potrivit normativelor, pacientul trebuie să stea singur în încăpere.
La Casa Austria s-a realizat, cu fonduri de la Consiliul Județean Timiș, acest centru pentru marii arși, care are trei saloane speciale destinate acestor cazuri și o sală de operații. Consiliul Județean Timiș va mai realiza alte două saloane destinate marilor arși (într-un final secția va avea cinci astfel de saloane), însă nu a sosit toată aparatura de la Ministerul Sănătății pentru dotarea a măcar trei saloane din cinci și a blocului operator, pentru ca secția să funcționeze la această capacitate. Lucrările la Clinica de Mari Arși au fost finalizate în luna decembrie a anului 2016, într-o primă fază fiind terminate trei saloane din cinci, câte vor fi în total. S-au investit aproape 900.000 de euro, bani de la Consiliul Județean Timiș. Tot administrația județeană a alocat peste două milioane de lei pentru cele două saloane care urmează să se realizeze acolo. Ministrul Sănătății a declarat recent la Timișoara că va sosi aparatura necesară până în luna mai. Este aprilie…
Citiți principiile noastre de moderare aici!