Bucătăria spaniolă este alcatuită dintr-o mare varietate de feluri de mâncare, varietate datorată diferenţelor de geografie, cultură şi climă dintre regiunile acestei ţări. Istoria bogată a Spaniei şi influenţele culturale au dus la naşterea unei bucătării unice, cu mii de reţete şi arome. O parte semnificativă a bucătăriei spaniole derivă din cea evreiască şi cea maură, aceste influenţe principale deosebind-o de bucătăria mediteraneeană, cu care are în comun multe tehnici şi ingrediente. Printre multele reţete care compun bucătăria variată a Spaniei se numără tortilla de patata (omletă de cartofi), gazpacho (supă rece de roşii), stufatul şi tocana (fabada asturiana – tocană de fasole), migas (pâine veche de o zi cu usturoi şi pimenton), mariscos (fructe de mare), lechazo asado (miel), chuletillas (cotlet de miel) şi jamón serrano. Timişorenii vor putea gusta din toate aceste bunătăţi la restaurantul „Los Torreros”, care se va inaugura joi în Piaţa Maria din Timişoara.
Un restaurant cu specific spaniol se deschide la Timisoara
Paella, tortilla de patata, mariscos, jamón serrano – toate aceste mâncăruri cu denumiri exotice vor putea fi gustate de timişoreni la un restaurant cu specific spaniol care se va deschide în Piaţa Maria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!