La evenimentul organizat cu această ocazie au participat personalități locale și străine, printre care directorul Colegiului Bănățean, Sorin Ionescu, prefectul Liliana Oneț, primarul Nicolae Robu, consilieri locali și reprezentanți ai mediului de afaceri timișorean.
Stăpânindu-și cu greu emoțiile, primarul Nicolae Robu, fost rector al Universității Politehnica din Timișoara, a declarat în discursul său că Timișoara își datorează dezvoltarea și faptul că este pe locul doi pe țară la atragerea de investiții străine și acestei instituții, iar el, personal, îi datorează totul.
„Mie, ca persoană, pot spune că această școală mi-a dat totul. N-aș fi fost ceea ce sunt astăzi fără această școală. Dacă n-aș fi fost prorector și rector nici nu aș fi azi primar al Timișoarei, pentru că lumea nu a ales un necunoscut, ci un om care ani și ani s-a remarcat în aceste funcții academice”, a spus Robu.
El a adăugat că, pentru a marca această ocazie, în holul Primăriei Timișoara va fi dezvelită o plachetă de bronz.
La rândul lui, rectorul Viorel Șerban a enumerat numeroasele personalități ale Timișoarei care sunt legate de Universitatea Politehnică. El a precizat că și dezvoltarea orașului este strâns legată de această instituție, amintind doar faptul că toți primarii municipiului de după Revoluție au fost absolvenți și, unii, chiar cadre didactice ale Politehnicii.
„Școala Politehnică din Timișoara este, fără tăgadă, un exemplu de succes. Faptul că Timișoara este a doua zonă economică după București se datorează, fără îndoială, și Politehnicii. (…) Generații întregi de sportivi, mulți dintre ei campioni olimpici și mondiali și-a început cariera aici. Culorile alb-violet ale orașului se datorează Politehnicii. (…) Se cuvine ca acum, la 100 de ani de la înființarea politehnicii să ne uităm la înaintașii noștri, la ceea ce au înfăptuit ei și să ducem mai departe renumele acestei universități”, a declarat Șerban.
Tot cu această ocazie, 10 dintre cei mai buni studenți ai Universității Politehnica, câte unul de la fiecare facultate, au fost premiați fiecare cu câte 1000 de euro pentru rezultatele bune la învățătură.
Trimite articolul
Xplatitudini, urangutanule
Iar se elogiaza comuniștii reciproc în festivisme grețoase ptr cadre prăfuite, depășite profesional.
Precum Robu, marele rector și profesor doctor în calculatoare, care nici el nici vreun alt coleg universitar N-AU FOST CAPABILI sa implementeze o amarata de aplicație electronică la primărie, ca să le facă viața mai ușoară oamenilor din urbe.
Dar voi vă ridicați în slăvi ?! Vai de studenții voștri…
Primarul dezvolta orasul dupa prioritati, dar scolile copiilor nostri nu ajung niciodata la rand. Ii reamintim, ca un popor atat de ianpoiat ca al nostru nu are alta sansa de a se ridica decat prin scoala. Investitia in copii ar trebui sa fie prioritatea oricarei societati ce se uita in viitor, si nu largirea drumurilor pentru a intra mai multe masini in oras. Primarul care zice ca e si profesor, priveste scolile doar prin prisma patrimoniului acestora, spre care privesc cu jind tot felul de trepadusi. Unii spre cantine, altii spre salile de sport altii spre internate sau spre cladirile scolilor inchise de acest pseudo profesor si de perechea lui de la inspectoratul scolar. Pe langa cele inchise deja, mai sunt cele lasate in paragina de o administratie incapabila sa inteleaga rolul scolii intr-o societate in deriva, cheltuind banii din buget pe subventii, studii de fezabilitate pentru fantani muzicale, salarii nesimtite sau tot felul de contracte de curatenie ce se incaleca unul pe altul, de vom ajunge sa avem tot mai multi operatori ce incaseaza sume imense pentru un oras tot mai murdar. Vin alegeri, si cine nu casca ochii, va baga mana in buzunar tot mai adanc si tot mai fara folos.
Ciufulici, Robu si Ică, trei rectori care s-au sustinut reciproc pentru binele tuturor trei ! Ultimii doi si-au promovat odraslele ! De cand e primar Spaima Pomilor și Ciorilor, de uimire GPS-ul cu orarul TransportTimisoara a luat-o razna sa nu-l taie cu drujba. Bine ca sunt fericiti. Lipsea sa se decoreze reciproc.
Gura bate Guru ! Adică: Dacă n-aș fi fost prorector și rector nici nu aș fi azi primar al Timișoarei, pentru că lumea nu a ales un necunoscut, ci un om care ani și ani s-a remarcat în aceste funcții academice”, a spus Robu.
-
Nicolae Robu, acest Agamitza Dandanache al Timisoarei: Asa e, puicusorule, c-am întors-o cu politică. Aud? Țe era de făcut? Aminteri dacă nu-mi dedea în gând asta, nu m-aledzeam… si nu merdzea deloc, neicusorule; fă-ți idee!
Cand nu mai are fani se retrage in “vizuina lui” (UPT).
Mai spala putin pe creier si acolo …
Daca domneste spiritul lui Robu, scoala se va inchide 🙁
Politehnica Timisoara se afla in starea de degradare catastrofala – la minimum minimorum si asta se datoreaza doctoranzilor fara inventii dar cu ifose cat cuprinde si cu hobby in Politica si Soptit.
-
@SabinA Inventatori sunt 1,2.3.. cativa in intreaga lume. Doctoranzi sunt mai multi. Doar nu crezi ca cineva care e doctorand automat si inventeaza ceva. Poti sa cercetezi o viata de om un anume fenomen/teorema/ce o fi si sa nu obtii un avans palpabil. Majoritatea inventiilor se bazeaza pe munca de generatii ai celor de dinainte. Vine cineva, cerceteaza, obtine o viziune asupra fenomenului dar nu reuseste sa il puna in practica sau se impotmoleste. Vine urmatorul si dupa ce citeste ce a scris cel inaintea lui, are o idee buna si gaseste ceva nou
-
In domeniul tehnic, de regula un doctorat ar trebui sa inceapa sau sa se incheie cu un brevet. Brevetul, este solutia care garanteaza ca nu exista fgundament pentru plagiat si doar forma legata de modul de citare… a unor regulamente
-
@Coco C. Extrem de multe doctorate cerceteaza ceva nebrevatbil pentru ca reprezinta un subcaz al unei probleme. Exemplu din burta dar ce explica fenomenul: Cineva cerceteaza cum se poate comprima un fisier. Sunt deja 1,2,3.. multe metode. Nu reuseste sa imbunatateasca. Insa ii vine o idee: Daca fisierul (din natura lui) fiecare a 5a pozitie valoarea 1. Atunci el descopera ceva care strict pentru aceasta modificare mica al problemei este demonstrabil si masurabil mai rapid cu 5%. Asa ceva reprezinta un doctorat.
-
-
Aceasta institutie a devenit un surogat față de ceea ce a fost acum 30 de ani , în proporție de 90 la suta , vorbesc de absențe , promovarea examenelor , etc , restul ce spun unii gen acest robu este numai barbologie , valabil si la alte asemenea instituții, uitați va ceea ce a devenit complexul studențesc , ce legătură mai are cu cartea , cu știința, totul s a degradat iremediabil , cine poate crede ca daca esti student , in ghilimele , la zi , mai poti sa fi si angajat cu norma intreaga , sa nu ai absente la cursuri , la seminarii , la laboratoare , etc am dat numai un exemplu .
Pe vremea cind era bunica fata era o diferenta intre o Universitate si Politehnica. Deci nepotii bunicii care au vrut sa fie ingineri s-au dus la Politehnica si nu la Universitate.
Denumirea actuala a unei institutii vechi de 100 de ani cam spune multe despre cei care o conduc actualmente.