Importanța evenimentului a fost subliniată de prezența la vernisaj a unuia dintre cei mai importanți critici de artă din Marea Britanie, Sir Colin Ford, fondator al National Media Museum, Bradford, UK, care a venit împreună cu soția sa, Sue, întemeietoarea Galeriilor Serpentine din Londra, a cărei familie este originară din Timișoara. Cele peste 100 de fotografii expuse fac parte din colecția ”Analog” a istoricului de artă Ferenc Csák, directorul Liberty Art Centre Budapesta, prezent și el la vernisajul ce a avut loc joi seara, în Palatul Baroc.
Captivante, adesea uimitoare, cu o puternică poetică filtrând realitatea unei epoci care se salvează prin metafore vizuale, fotografiile își cer, de la privitor, o lectură atentă, detaliată, tihnită, una câte una.
„În fond, e o expoziție despre libertate. Despre libertatea de exprimare și libertatea interioară”, a subliniat, la vernisaj, jurnalista Brîndușa Armanca.
Toate fotografiile din colecție au fost realizate prin metode analogice. Expoziția ”Analog – 21 de fotografi maghiari din secolul XX ” va fi deschisă în Palatul Baroc (Piața Unirii 1) până în 24 august 2014 și poate fi vizitată zilnic (cu excepţia zilei de luni) între orele 10-18.
Articole pe aceeași temă:
Fotografia secolului XX in Ungaria, expusa la Muzeul de Arta Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!