Povestea lui Izidor este sfâşietoare, dar a reuşit să se ridice şi să meargă mai departe, iar acum a ajuns un exemplu pentru alţii. A scris cartea „Abandoned for life” – „Abandonat pe viaţă”, iar povestea sa a apărut până şi în Washington Post. Acum îi ajută pe alții să treacă prin clipele dificile şi să găsească drumul drept.
Părinţii l-au lăsat pe Izidor în voia sorţii în orfelinat şi nu s-au mai interesat de el, acesta ajungând că până la vârsta de 11 ani să nu înveţe să vorbească, fiind legat de pat şi subnutrit, la fel că şi alţi copii din orfelinat, dintre care mulţi nu au supravieţuit. Norocul lui Izidor a fost faptul că a fost adoptat de către o familie din SUA, la 11 ani. Deoarece nu avusese parte de niciun fel de educaţie, Izidor a trecut prin sistemul home schooling, reuşind ca în 3 luni să absolve primele cinci clase, astfel încât să poată fi înscris în învăţământul de masă.
La invitaţia profesoarei Pamela Popa, în perioada 30-31 martie, Izidor Ruckel a venit la Făget, pentru o serie de conferinţe motivaţionale. Izidor a devenit un avocat al susţinerii adopţiilor internaţionale şi susţine dreptul la şanse egale pentru persoanele cu dizabilităţi sau posibilităţi limitate, provenite din medii defavorizate.
Mesajul lui Izidor către elevi a fost unu simmplu – toţi suntem creaţi egali şi nu avem dreptul să îi judecăm pe ceilalţi după felul cum arată. Izidor le-a spus elevilor că suntem creaţi pentru a putea oferi ajutor şi compasiune către semenii noştri.
Tânărul s-a întâlnit la Făget şi cu un alt reprezentant al sistemului instituţionalizat, profesorul Ionel Petrea, care, deşi nu a fost adoptat şi a crescut la orfelinat până la 18 ani, a luptat prin forţe proprii să se susţină în şcoală şi să îşi creeze un drum în viaţă. Cei doi au vizitat împreună centrul de zi de pe lângă Mitropolia Timişoarei, aflat în incinta internatului şcolii, care se ocupă de elevii în pericol de abandon şcolar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!