La începutul acestui an, primarul Nicolae Robu a anunţat că licitaţia pentru proiectul de management al traficului s-a încheiat, dar lucrările nu pot începe încă, pentru că una dintre firmele participante a depus contestaţie. Robu afirma că firma respectivă a fost descalificată pentru că nu îndeplinea condiţiile cerute prin caietul de sarcini.
„E a cincea contestaţie care a fost depusă, dar e singura în contextul de acum, după anunţarea câştigătorului (…) De un an şi jumătate stăm cu licitaţia…”, declara edilul, care anunţa şi o plângere penală împotriva Grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.
Licitaţia pentru managementul traficului a fost câştigată de Swarco Traffic, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.
În cursul zilei de vineri, Robu a anunţat că primăria a obţinut recent câştig de cauză în acest caz, ceea ce înseamnă că executanţii s-ar putea apuca în sfârşit de treabă.
„Curtea de Apel Timişoara, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a emis Hotărârea nr. 2654, prin care se dă dreptate Primăriei Timişoara în disputa cu tandemul Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – firma UTI, pe tema câştigătoarei licitaţiei pentru implementarea proiectului cu finanţare europeană „Sistem computerizat de management al traficului”. S-a dovedit, încă o dată, că la Primăria Timişoara, toate licitaţiile sunt corecte, în perfectă legalitate! S-a mai dovedit, de asemenea, încă o dată, că la Curtea de Apel Timişoara se judecă corect, dar, totodată, din păcate, că CNSC este guvernat de alte principii decât cele care ar trebui să-i stea drept călăuză! Deci, putem începe, de-acum, şi implementarea ultimului proiect pentru care avem finanţare europeană, proiect extrem de important, care ne va asigura mult-dorita undă verde la semafoarele din Timişoara”, le-a comunicat primarul timişorenilor, pe Facebook.
Valoarea proiectului privind managementul traficului şi supravegherea video care urmează să fie implementat la Timişoara este de aproape 10 milioane de euro.
Proiectul cuprinde modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersecţii (extindere în 44 de intersecţii), dotarea intersecţiilor cu 230 de echipamente de supraveghere (camere video), instalarea de radare de viteză şi radare de informare, pentru atenţionarea şoferilor care depăşesc viteza legală, instalarea unor sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului, crearea unui centru de comandă şi control pentru coordonarea activităţilor de management al traficului şi supraveghere video etc.
Articole pe aceeași temă:
Adio trafic management in Timisoara? Plangere penala in urma licitatiei pentru acest proiect
Citiți principiile noastre de moderare aici!