Consilierii locali timişoreni au adoptat, joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea traseului drumului de legătură între Calea Moşniţei şi DC 149. Vorbim despre o rută nouă, care ar urma să lege Timişoara de localitatea Moşniţa Veche, aparţinătoare de comuna Moşniţa Nouă.
„În urma dezvoltării imobiliare din zonele periurbane ale municipiului Timișoara, traficul de intrare/ ieșire din oraș în zonele de penetrație a devenit foarte aglomerat (…) Principala cale de intrare dinspre Lugoj – Buziaș în municipiul Timișoara este drumul județean DJ591 (Timișoara – Buziaș – Lugoj), care parcurge localitatea Moșnița Nouă (…) Având o singură cale de intrare majoră în municipiu, aglomerările produse conduc la numeroase inconveniente asupra participanților la trafic. Este necesară asigurarea unei legături alternative între municipiul Timișoara și localitatea Moșnița, în special spre zona de nord a localității Moșnița, unde sunt cel mai intens dezvoltate zonele rezidențiale. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legături între Calea Moşnitei din municipiul Timișoara și Drumul Comunal DC149 (Timişoara – Moşniţa Veche – Bucovăț), denumit și Drumul Boilor”, au explicat reprezentanţii municipalităţii necesitatea realizării investiţiei.
Aleşii locali au ales o variantă de traseu din două propuse pentru noul drum. La recomandatea primarului Nicolae Robu şi a Direcţiei Tehnice a fost aleasă varianta A.
„Traseul studiat în prezentul proiect are ca origine Calea Moșniței din municipiul Timișoara, la intersecția cu strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita adminsitrativă a municpiului Timișoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă al centurii de ocolire sud a municipiului Timișoara”, au explicat autorităţile locale.
Noul drum ar urma să aibă o lăţime de 7 metri şi o lungime de aproximativ 1,8 kilometri pe teritoriul Timişoarei, potrivit şefului Direcţiei Tehnice a municipalităţii, Culiţă Chiş, va avea amenajate trotuare şi piste pentru biciclişti.
Studiul de fezabilitate cuprinzând varianta de traseu aprobată urmează să fie predat în forma finală la primărie şi supus spre aprobare ulterior în consiliul local.
„În 4 luni eu zic că putem să îl facem. Calea Moşniţei am reabilitat-o, e făcută la două benzi, din cartierul Plopi se va merge la dreapta şi la un moment dat nu mai este stradă, este câmp, va fi un drum de exploatare care va duce până la Mosniţa Veche. Tot drumul are 4 kilometri, pe teritoriul nostru sunt 1,8 kilometri. Primăria Moşniţa a făcut partea ei, partea de stabilizare, dar noi, având în vedere că se va dezvolta zona, oamenii vor circula cu camioane pe acolo, îl vom dimensiona şi pentru acest tip de trafic. Este un drum de exploatare al municipiului Timişoara, toti cei care au terenuri acolo au spus că vor dona primăriei. Sperăm ca în septembrie să începem”, a concluzionat Chiş.
.
Citiți principiile noastre de moderare aici!