Constructim începe extinderea și modernizarea unei construcții auxiliare în curtea Spitalului „Victor Babeș”, aflat în prima linie în lupta cu Covid-19. Investiția de 4 milioane de euro presupune construirea a două corpuri noi de clădire articulate prin corpuri de legătură între ele și construcția existentă, cu regim de înălțime P+1E+Er și P. Au fost demolate deja o fânărie, un grajd de animale, un depozit de carburanți, un garaj și o morgă. Se face extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie.
Va fi, de fapt, un centru unic în România, spune managerului Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Aici vor putea fi tratați atât cei care au fost infectați cu virusul SARS-CoV2 și au nevoie de recuperare, cât și cei care au probleme respiratorii, dar și cei care au beneficiat de transplant. Se vor face kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli.
„Noi avem o lipsă acută de spații. Avem un program de recuperare a pacienților post-Covid. Avem nevoie să extindem suprafața de cel puțin trei-patru ori, pentru că sunt foarte mulți pacienți care vor să vină și nu avem spații. Vor fi relocate și Ambulatoriul și Bronhologia Intervențională și vom avea spre 22 de paturi, care vor deservi pacienții atât post-Covid, cât și pacienții care au probleme respiratorii. Vrem să facem un centru integrat, nu există în țară așa ceva. Putem să deservim și pacienții post-transplant, am fi primii în România”, ne-a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș”.
La etaj va fi amenajată o sală de conferințe pentru medicii rezidenți, spune Oancea, iar centrul va avea și o sală pentru industria farmaceutică.
Valoarea investiției este de 19,4 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 4 milioane de euro, conform contractului semnat încă din luna iunie. Alte 4 milioane de euro, până la 37,5 milioane de lei (8 milioane de euro – n.r.), se vor investi în echipamentele medicale și restul dotărilor. Licitația demarată de primărie a fost câștigată de Constructim, societate care mai are și alte șantiere pe bani publici, cum ar fi campusul Lenau sau Centrul Cultural Mărășești. Durata contractului este 24 de luni, iar banii vor fi luați din bugetul local.
Trimite articolul
Xiarasi primi in tara ?! se zgarie pe ochi cei de dupa Carpati
Care e spaga?