După ce zeci de persoane au ajuns la spital cu
toxiinfecţie alimentară, în urmă
cu mai puţin de o lună, Prefectura Timiş
a dispus crearea unor echipe mixte care să ia la
puricat unităţile alimentare, mai ales cele
din Complexul Studenţesc.
Problemele găsite au fost numeroase, dar nu au
însemnat carne uitată în frigider de
pe vremea lui bunica sau chifle colorate în
verde. Fiecare dintre instituţiile componente ale
echipelor au acordat ceva amenzi. Spre exemplu,
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru
Siguranţa Alimentelor a emis trei ordonanţe
de suspendare temporară a activităţii,
acordând şi amenzi în valoare
totală de 75.000 de lei. Direcţia de
Sănătate Publică a semnat cinci
avertismente pentru lipsa certificatelor de calitate a
produselor. Direcţia Muncii a descoperit un caz
finalizat cu o amendă contravenţională,
pentru lipsa contractului individual de muncă a
uneia dintre angajate, fiind semnate şi trei
avertismente.
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a
fost ceva mai harnic, a acordat patru sancţiuni cu
amendă, în valoare de 25.000 de lei.
În plus, a fost emis un avertisment, fiind
confiscate 48 de kilograme de carne de pasăre,
pentru că marfa respectivă nu avea
documentaţia în limba română.
Garda Financiară a descoperit, de asemenea,
numeroase nereguli. Au fost emise 11 amenzi, în
valoare de 52.000 de lei, totodată fiind
suspendată activitatea la trei unităţi.
Inspectorii acestor instituţii au găsit pe
pulturi şi ceva băuturi alcoolice
fără acte, valoarea sticlelor confiscate
fiind de… 500 de lei.
Marcel Hoster
Citiți principiile noastre de moderare aici!