Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara derulează, în calitate de beneficiar, începând cu data de 1 martie 2010, în parteneriat multiregional şi transnaţional cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi, Universitatea Szeged, Facultatea de Medicină şi Universitatea Johann Wolfgang Goethe Frankfurt, Facultatea de Medicină, proiectul „Burse doctorale pentru doctoranzi competitivi în Aria Europeană a Cercetării”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de 6.689.569 lei.
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea atractivităţii şi motivaţiei pentru cariera în cercetare, prin sprijinirea doctoranzilor şi îmbunătăţirea mobilităţii acestora pe durata ciclului doctoral, în timp ce obiectivele specifice vizate sunt creşterea ratei de participare a tinerilor în formarea iniţială pentru o carieră de cercetare, cel puţin la nivelul de calitate propus de modelele de bună practică din spaţiul european, şi crearea cadrului favorabil pentru diseminarea şi valorificarea rezultatelor cercetării.
Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 23 de doctoranzi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi şapte doctoranzi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, înmatriculaţi în anul I de studii doctorale cu frecvenţă, în anul universitar 2009/2010.
„23 de doctoranzi din Timişoara şi şapte din Iaşi sunt finanţaţi prin acest proiect, urmând ca ei să meargă la universităţile partenere pe o perioadă de opt luni, iar în rest să primească bursa doctorală în România. Este un foarte bun prilej de parteneriat şi de colaborare şi, în acelaşi timp, de creştere a nivelului studiilor doctorale şi nu numai în universitatea noastră, deci de pregătire a unor doctoranzi performanţi prin calitatea ştiinţei, pe care o vor dezvolta în colaborare cu partenerii şi vor putea astfel să facă cinste universităţii noastre”, a spus luni conf. univ. dr. Simona Drăgan de la U.M.F. „Victor Babeş” Timişoara.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, de la 1 martie 2010 până la 28 februarie 2013.
Citiți principiile noastre de moderare aici!