Școala doctorală a Universității de Științele Vieții din Timișoara a fost vineri gazda expunerii unei lucrări de cercetare scrisă în limba franceză. Este o premieră pentru instituția de învățământ superior din vestul țării.
„«Étude Épidémiologique sur les espèces de Trichinella Britovi, T. Pseudospiralis et T. Spiralis circulant dans la faune sauvage en Roumanie» al doctorandei asist. univ. Ana-Maria Marin, având-o ca și coordonator științific pe Prof. Dr. Habil. Narcisa Mederle a fost prezentată vineri în prezența mai multor invitați și a unei comisii din care au făcut parte Prof. Emerit Dr. Dr. h.c. Gheorghe Dărăbuș – USV „Regele Mihai I” din Timișoara, Prof. Dr. Călin Gherman – USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Radu Blaga (Diplomat european în parazitologie) – École nationale vétérinaire d'Alfort, Paris, Franța și invitat special – Dr. Gianluca Marucci (Expert european în trichineloză) – Istituto Superiore di Sanità, Roma, Italia”, transmit reprezentanții USVT.
De altfel, instituția de învățământ superior are ca scopuri pe termen lung internaționalizarea și încurajarea inovării în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor.
„Aceasta este direcția pe care trebuie să o ia școala noastră de doctorat, universitatea noastră, prin profesorii noștri și doctoranzii săi: internaționalizarea. Ce se întâmplă astăzi aici este un exemplu de bune practici”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cosmin Popescu, Rectorul Universității de Științele Vieții (USV) „Regele Mihai I” din Timișoara, prezent la festivitate.
Lucrarea prezentată de doctoranda USVT a avut ca principal obiect de cercetare – parazitologia.
„Este vorba de identificarea speciilor unui parazit comun la animale și la oameni, identificarea lui la două carnivore sălbatice la care nu a mai fost identificat până acum și – pentru prima dată în țara noastră – a fost identificată o specie a acestui parazit”, a precizat Prof.Univ.Dr. Habil Narcisa Merderle, coordonatoarea științifică a lucrării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!