Cele două părţi vor colabora, dar la un nivel extins. În primul rând, consultanţa acordată va folosi municipalităţii reşiţene pentru accesarea mai multor proiecte europene, în vederea aducerii pentru oraş a mai multor fonduri pentru dezvoltare.
Proiectul nu se va limita doar la acordarea de consultanţă, prin intermediul înţelegerii mai mulţi studenţi ar putea beneficia de burse în străinătate, dar şi posibilitatea de a efectua stagii de internship. După cum se ştie, mare parte dintre studenţii UVT provin chiar din Caraş, mulţi din zona Reşiţei.
Cel mai mulţumit de semnarea noului acord este chiar primarul Reşiţei, Mihai Stepănescu. El va beneficia de expertiza cadrelor didactice universitare. “Noi nu găsim consultanţi care să ne ofere informaţiile de care avem nevoie pentru accesarea de proiecte europene şi ne dorim să atragem proiecte noi în următoarea perioadă”, a declarat Stepănescu, luni, la semnarea acordului.
De asemenea, rectorul universităţii timişorene este mulţumit că va avea parteneri serioşi: “UVT va realiza relaţii serioase cu instituţii serioase. Noi avem un departament de accesare şi implementare a proiectelor europene în care lucrează zece oameni, un departament care funcţionează foarte bine şi prin care putem să oferim consultanţă şi expertiză tuturor celor care doresc. De asemenea, cadrele didactice pot oferi consultanţă şi în alte domenii. Am ales să semnăm primul protocol cu Reşiţa pentru că avem colaborări foarte bune şi mulţi studenţi din zonă aleg Universitatea de Vest”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!