Succes pentru UVT în scrierea de proiecte de finanţare europene. Dintr-o alocare financiară totală de 8,41 milioane euro pentru una dintre componentele Programului Operaţional Regional – POR, Axa 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Universitatea de Vest din Timișoara a reușit să atragă prin cele trei proiecte depuse 7,83 milioane euro.
În urma evaluării proiectelor depuse în cadrul competiției organizată de ADR Vest pentru instituțiile publice de învățământ superior din Regiunea Vest, UVT a obținut finanțarea a trei proiecte: Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic, cu o valoare nerambursabilă de 11,1 milioane de lei; Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, cu o valoare nerambursabilă de 6,4 milioane de lei; Extindere spatii de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru, cu o valoare nerambursabilă de 18,7 milioane de lei.
Prin aceste proiecte, Universitatea și-a propus să rezolve niște probleme stringente de infrastructură, prin dezvoltarea și modernizarea unor imobile consacrate pentru desfășurarea activității academice a UVT, cu încărcătură istorică și cu o importanță arhitecturală deosebită pentru Municipiul Timișoara.
Prin proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic” va avea loc reabilitarea generală a imobilului situat pe str. Paris, va fi realizată o extindere cu un corp nou de clădire și mansardarea clădirii existente. Astfel, în urma noii organizări a spațiilor, vor rezulta 15 săli de seminar, 3 săli de curs, 2 centre colaborative, 3 spații expoziționale, 1 amfiteatru cu o capacitate de 120 locuri, 1 cabinet activități practice, 2 birouri administrative, precum și alte spații conexe necesare desfășurării activității educaționale în clădire.
Al doilea proiect, „Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie” presupune reabilitate fațadei și a acoperişului clădirii Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, de pe strada Pestalozzi.
Proiectul de Extindere a spațiilor de învățământ pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru va avea în vedere realizarea unui spațiu multidisciplinar pentru studenții de la cele două facultăți. Astfel, studenții de la Arte vor beneficia de o infrastructură cuprinzând 10 laboratoare și ateliere de creație artistică și o sală pentru expoziții și vernisaje, iar studenții de la Facultatea de Muzică şi Treatru își vor putea desfășura activitatea în două săli de spectacol (una cu o capacitate între 200 și 400 persoane și o a doua între 150 și 200 persoane) și 15 laboratoare și săli dedicate activităților didactice.
„Prin finanțarea europeană câștigată vom crește calitatea activităților educaționale și vom contribui la îmbunătățirea aspectului Timișoarei. În plus, reducem considerabil presiunea pe bugetul Universității alocat lucrărilor de reabilitare, având astfel posibilitatea de a ne angaja și în alte lucrări privind infrastructura educațională, obiective cu importanță majoră pentru comunitatea noastră. Experiența echipei UVT în accesarea fondurilor europene primește o nouă confirmare. Demersul nostru arată că… dacă se vrea, se poate”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!