Concursul se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență. Înscrierile se fac online. Vor fi două tipuri de cursă. Prima, Competitive (cronometrate), are trei categorii. Liberty Marathon va avea lungimea de 42 kilometri, timp limită șase ore, iar marele premiu în valoare de 2.500 lei. Semimaratonul este de 21 km, timp limită 3 ore și marele premiu e în valoare de 1.500 lei. La Cros se vor alerga 8,4 km, cu timp limită 1 oră și 10 minute, marele premiu fiind în valoare de 1.000 de lei.
La categoria Noncompetive (necronometrate) sunt categoriile Family și Kids.
Viziunea Liberty Marathon este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Mai mult, Liberty Marathon își propune recunoașterea și acreditarea de către AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și IAAF (International Association of Athletics Federations).
„Liberty Marathon a fost creat din dorința de coagulare a comunității locale în jurul conceputului de stil de viață sănătos, prin sport și mișcare în aer liber. Am gândit evenimentul astfel încât el să devină un punct de reper în ceea ce privește acțiunile de gen, iar în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să facă parte din oferta principală a orașului nostru. Suntem prima universitate din țară care organizează un maraton și ne dorim ca acțiunea să fie un exemplu și pentru alte instituții în ceea ce privește implicarea în societate”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!