UVT va colabora cu un institut din Belgrad în sectorul cercetării securităţii. Vineri, la Belgrad, Marilen Pirtea, rectorul univeristăţii timişorene, a semnat în capitala Serbiei un Memorandum de Cooperare cu INIS, cele două instituţii urmând să colaboreze, pe baza unui protocol pentru dezvoltarea de programe și proiecte comune în domeniul Studiilor de Securitate.
„Universitatea de Vest din Timișoara a dezvoltat, în cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, un program masteral de Studii de Securitate Globală, singura ofertă specializată de studii în securitate din vestul României, cu o durată a studiilor de doi ani. În cadrul demersurilor de extindere internațională a proiectelor asociate acestui program masteral, Facultatea de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării își dezvoltă parteneriate universitare și de cercetare în aria Balcanilor de Vest. În această etapă, colaborarea inițiată astăzi prin semnarea Memorandului de cooperare cu INIS completează sfera intereselor universitare deschise de către Universitatea de Vest din Timișoara prin Masterul de Studii de Securitate Globală. Facultatea de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, a cărui decan, conf.univ.dr. Florin Lobonț, a semnat Memorandumul convenit cu institutul din Belgrad, a stabilit astfel un cadru instituțional de cooperare internațională în sfera studiilor universitare și a cercetărilor din domeniul securității globale”, a anunţat Universitatea de Vest Timişoara.
Discuţiile purtate la Belgrad de Pirtea au inclus şi o întâlnire cu Mladen Šarčević, Ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, dar şi cu Zoran Dragišić, Prodecan al Facultății de Studii de Securitate din cadrul Universității din Belgrad, respectiv cu Vladimir Marinković, vicepreședinte al Parlamentului Național al Serbiei și cu Aleksandra Tomić, președinte a Comisiei de Finanțe și Buget din Parlamentului Național al Serbiei.
Subiectele discutate au vizat dezvoltarea ariei programelor universitare internaționale, cercetarea științifică din domeniul științelor politice și relațiilor internaționale, cât și oportunitățile de schimburi și proiecte transfrontaliere la care mediile universitare român și sârb pot participa și coopera.
Citiți principiile noastre de moderare aici!