Universitatea Politehnica Timișoara împlinește în aceste zile 97 de ani de activitate. Cu această ocazie, instituția de învățământ superior va organiza o serie de acțiuni. Sunt pregătite expoziții, consfătuiri, acordări de titluri, inclusiv donare de sânge.
În urmă cu 97 de ani, la 11 noiembrie 1920, la Timișoara lua ființă, printr-un decret regal semnat de Ferdinand I al României, prima instituție de învățământ superior din Vestul României, Școala Politehnică.
„În cei 97 de ani de existență, peste 125.000 de absolvenți au dus mai departe spiritul Politehnicii, au devenit specialiști și au contribuit esențial la dezvoltarea cercetării și economiei României. Cu o bază materială de invidiat, Universitatea Politehnica duce mai departe renumele școlii tehnice timișorene, atât prin calitatea pregătirii studenților, cât și prin cercetarea științifică la cel mai înalt nivel și, nu în ultimul rând, prin activitățile culturale și sportive pe care le promovează”, a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Cele 10 facultăți ale universității asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenți. În cadrul celor 25 departamente își desfășoară activitatea peste 800 cadre didactice, iar personalul administrativ și auxiliar numără în jur de 1.000 de cadre. În prezent, Universitatea Politehnica Timișoara dispune de o infrastructură care oferă posibilitatea desfășurării în foarte bune condiții a activităților didactice și de cercetare. UPT se poate lăuda cu o bază materială de excepție, permanent modernizată. Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studențești care oferă 6.500 locuri de cazare, o cantină studențească, o policlinică studențească și două baze sportive performante.
Viorel Șerban, rectorul UPT, a condus prima tură de stadion din cadrul cursei de alergare „97 pentru Politehnica”, desfășurată miercuri. În cadrul acesteia, cadrele didactice și studenții universității parcurg 97 de ture de stadion, câte una pentru fiecare an de activitate al instituției.
Joi va avea loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Tudor Bompa, de la Universitatea York, Toronto, Ontario, Canada, antrenor al atletului canadian Ben Johnson. Săptămâna viitoare, studenții și cadrele didactice pot dona sânge în cadrul campaniei „O picătură pentru viață”, care are loc la Policlinica Studențească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!