La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara în cadrul Facultăţii de Medicină, specializarea Moaşe intra în lichidare. „Specializarea Moaşe dispare din motive de rentabilitate economică. În general s-au înscris puţini candidaţi în anii trecuţi, am observat că ei nu exced numărul de 10 pe an. Atunci, dacă ne gândim câte materii fac şi cât personal, profesori şi asistenţi, ar trebui să le predea, ne dăm seama ca din taxele încasate pe cei cinci-şase studenţi la această specializare nu se acoperă nici măcar regia şi atunci am decis în Senatul Universităţii să desfiinţăm această specializare. Asta nu înseamnă că cei care au demarat deja studiul, cei din anii patru, trei sau doi vor avea de suferit cu ceva. Ei urmează studiile urmând să-şi obţină diploma creditată de Ministerul Educaţiei şi specializarea lor este recunoscută şi pe piaţa muncii”, a spus purtătorul de cuvânt al UMF, Andrei Motoc.
Din acest an şi Universitatea de Vest din Timişoara are mai puţine specializări. Economia agrară, fizica mediulului, fizică tehnologică, biochimie tehnologică, teologie ortodoxă şi didactică şi poliţie comunitară. Sunt cele şase specializări care au fost scoase din programa de admitere a Universităţii de Vest din Timişoara.
Nu doar uniităţile de stat au renunţat la anumite specializări. Universităţile private au tăiat şi ele de pe listă câteva. Universitatea „Mihai Eminescu” a renunţat la specializarea Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială şi la Limba şi Literatura Română din cadrul Facultăţii de Litere. Universitatea „Tibiscus” a scos din programă specializarea Administraţie Publică din cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică.
Totodată, conducerea Universităţii Ioan Slavici a decis să renunţe la două specializări. „În acest an am intrat în lichidare cu două specializări tradiţionale contabilitate şi informatică de gestiune şi calculatoare care suprinzător, dar din discuţiile purtate cu studenţii şi absolvenţii am considerat că nu sunt chiar aşa de importante. Acest aspect a venit şi pe un fond al unor probleme pe care le-am întâmpinat în relaţia cu Ministerul Educaţiei. Nu noi ca universitate Ioan Slavici, ci învăţământulu privat, de doi ani posturile sunt blocate” a spus Dumitru Mnerie, rector al Univesităţii „Ioan Slavici” din Timişoara.
Admitere la facultate si la masterat. Au inceput inscrierile la universitatile din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!