Din cauza lispei de fonduri, pacienţii internaţi la Secţia de Urologie sunt nevoiţi să doarmă în paturi vechi, ale căror saltele sunt rupte sau pătate. În plus, oamenii trebuie să-şi cumpere mare parte din medicamente şi materiale, de care spitalul nu dispune.
„Trebuie să mă operez şi medicul a venit la mine cu o listă de medicamente pe care trebuie să le cumpăr. Nu au nici măcar aţa cu care trebuie să lege operaţia. Am venit şi lenjeria de acasă, că nu au”, ne-a spus unul dintre pacienţi.
Secţia nu a mai fost renovată din anul 1997, iar medicii trebuie să se descurce cum pot. „Problemele sunt multe. Paturile şi saltelele sunt vechi de mai mulţi ani, unele au fost schimbate din banii noştri ca şi persoane fizice. În plus, nici materiale sanitare nu prea avem. Bani nu sunt, sistemul este subfinanţat”, a declarat Florin Miclea, şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara.
Secţia mai are deficit şi de asistente medicale. Acestea trebuie să lucreze şi sâmbăta şi duminica, să facă zile suplimentare, fără a primi vreun ban în plus. În această situaţie s-a ajuns şi din cauza faptului că posturile sunt blocate, nu se mai poate angaja personal.
Există totuşi şi o veste bună. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a suplimentat bugetul alocat spitalelor pe trimestrul IV cu suma de 28 de milioane de lei, pentru plata serviciilor medicale efectuate de unităţile spitaliceşti. Pentru trimestrul IV, bugetul spitalelor a fost iniţial de aproximativ 37 de milioane, iar în urma suplimentării s-a ajuns la 65 de milioane de lei. Astfel, unităţile sanitare cu paturi nu vor întâmpina probleme în ceea ce priveşte plata salariilor angajaţilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!