Nicolae Robu aminteşte că siguranţa cetăţeanului şi a proprietăţii publice şi private a fost una dintre priorităţile pe care şi le-a asumat ca primar al Timişoarei. Iar edilul a explicat miercuri ce măsuri s-au luat, în ultimii trei ani, pentru dezvoltarea Poliţiei Locale.
În primul rând, a fost suplimentat numărul poliţiştilor locali cu 30 de oameni, de la 267 la 297, şi numărul maşinilor din dotarea Poliţiei Locale de la 9 la 22, 7 urmând să sosească în curând, agenţii au primit mai multe scutere – numărul a crescut de la 20 la 26, şi chiar mai multe biciclete, a contabilizat primarul, numărul lor fiind suplimentat de la 27 la 39.
Edilul crede că dotarea cu mijloace auto este extrem de importantă, fiind important ca patrulele Poliţiei să fie vizibile pe străzi pentru a-i descuraja pe răufăcători.
De asemenea, Robu a anunţat că va fi extinsă supravegherea video, vorbind despre deja celebrul exemplu al Londrei la acest capitol.
La Timişoara este în derulare un proiect pe fonduri europene care prevede montarea unui număr de aproape 100 de camere de supraveghere pe străzi pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii, iar reprezentanţii primăriei au anunţat că vor fi montate şi altele pe viitor.
De asemenea, au fost trimişi la perfecţionare 204 poliţişti locali, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.
„Am întocmit un program consistent de patrulare prin întregul oraş. Am înfiinţat posturi fixe permanente de monitorizare în puncte ale oraşului cu risc de infracţionalitate crescut, precum: Piaţa Victoriei, Str. Mărăşeşti, Str. Alba Iulia, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, Parcul Copiilor, Parcul Central, Parcul Catedralei, Bd. I.C. Brătianu, Zona Michelangelo, Piaţa 700, Piaţa Traian, Piaţa Badea Cârţan. Am înfiinţat posturi fixe temporare de monitorizare în vecinătatea unor obiective de maximă importanţă ale oraşului şi cu risc crescut de jaf şi/ sau vandalizare, precum Sala Polivalentă “Politehnica”, Centrul de Competenţă în Automotive, Centrul Incuboxx, am înfiinţat Poliţia Transportului Public, am înfiinţat Poliţia Piețelor…”, a afirmat Robu.
Despre rezultatele acestor structuri, cum ar fi Poliţia Transportului Public, ar fi multe de spus, având în vedere că cititorii ne sesizează în continuare că tramvaiele colcăie de hoţi de exemplu sau agenţii sunt de negăsit uneori şi în zona centrală.
Bineînţeles, să asigure siguranţa cetăţeanului ar trebui să fie preocupaţi în primul rând reprezentanţii Poliţiei Naţionale, instituţie asupra căreia nu are nicio putere de decizie primarul.
În lumina problemelor cu care se confruntă zi de zi timişorenii, Robu a cerut tuturor structurilor menite să asigure ordinea şi siguranţa publică să îşi facă treaba şi să îşi intensifice acţiunile.
„Cer imperios Poliției Locale și rog structurile locale ale Poliției Naționale și Jandarmeriei, ca, în baza prerogativelor specifice, stabilite prin lege pentru fiecare, să adopte cele mai potrivite măsuri, atât pe linie de prevenție, cât și de intervenție și muniție, astfel încât: hoţii, cerşetorii, bătăuşii, scandalagiii, boschetarii, şătrarii, perturbatorii liniştii şi ordinii publice prin paranghelii, vandalizatorii de clădiri şi alte bunuri publice şi private, practicanţii de curse ilegale de maşini şi motociclete şi orice alţi răufăcători să ştie că nu-şi pot face mendrele în Timişoara”, a conchis primarul.
Întrebat dacă reacţia sa vine în urma incidentului petrecut recent în Complexul Studenţesc din Timişoara, unde un tânăr a fost snopit în bătaie de mai mulţi indivizi, ajungând în moarte cerebrală, Robu a explicat că şi în urma acelui incident, dar nu numai.
Articole pe aceeași temă:
Un tanar se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost calcat in picioare de 5 indivizi in Complex
Timisoara isi mai spala din rusine! Corul Regal Venlona – un ultim concert pe aeroport
Citiți principiile noastre de moderare aici!