„Contractul nu este semnat în Timiș, deoarece ni se solicită foarte multă muncă birocratică. Se așteaptă de la noi să calculăm stocurile și să inventariem vaccinurile cu creionul pe hârtie, ca acum un secol. Aceste aspecte ar putea fi foarte simplu rezolvate cu ajutorul unui program informatic de calcul”, a declarat Claudia Iftode, vicepreședinte PMFT.
De cealaltă parte, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș consideră că singura instituție care poate interveni în contracte este Ministerul Sănătății. „DSP le oferă medicilor contractele întocmite de minister, suntem o verigă între aceste două părți. Procedura obligatorie a fost stabilită de Ministerul Sănătății, nu de direcție. Credem totuși că situația se va rezolva și medicii vor semna până la urmă contractele, deoarece fondurile pe care le obțin în urma vaccinărilor nu sunt de neglijat”, a declarat Dana Șpac, purtător de cuvânt DSP Timiș.
Medicii de familie au fost, recent, scutiți de distribuirea cardurilor de sănătate în urma contestării procedurii. Decizia a fost luată luni, 22 iulie, de conducerile Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în urma unei întâlniri cu membrii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.
Vaccinarile, in stand-by: medicii de familie refuza sa semneze contractele cu Directia de Sanatate Publica
Potrivit reprezentanților Patronatului Medicilor de Familie Timiș, actele pentru începerea campaniei de vaccinare nu vor fi semnate până când nu au să le fie aduse modificări. Problema din contractele cu DSP acuzată de medici este o birocratizare excesivă a activității.
Citiți principiile noastre de moderare aici!