Anul acesta, vânzătorii de mărțișoare au la dispoziție cinci zile pentru a depune cererile necesare emiterii avizului de comerț stradal. Astfel, reprezentanții Primăriei Timișoara au transmis că aceste cereri pot fi depuse din 17 februarie, ora 8:30, până în 22 februarie, ora 19.
Cererile se pot înregistra atât la primărie, la camera 12, ghișeele 8 sau 9, cât și online. Linkul de înregistrare a devenit activ astăzi, 17 februarie, de la ora 8:30.
Cu toate acestea, încă de la primele ore ale dimineții, în curtea Primăriei Timișoara era imposibil să nu fie observată coada imensă care se formase. Vânzătorii de mărțișoare așteptau să-și depună cererile pentru a ocupa o tarabă. Reacțiile nu au așteptat să apară.
„În secolul XXI, la primăria cu multe strategii de digitalizare, dar fără servicii digitale; unde cetățeanul e pe primul loc și transparența e atât de intensă încât șansele sunt foarte mari să dai cu capul în zid; acolo unde decidenții sunt foarte ocupați să se victimizeze pe mulți bani în ziare naționale și internaționale”, a scris pe Facebook consilierul local Dan Diaconu (PNL).
Viceprimarul Ruben Lațcău a explicat pentru Tion, că procesul de digitalizare este „în lucru”, fiind „complicat să ajungi în 2022” cu o instituție precum Primăria Timișoara, care din punct de vedere al funcțiilor digitale, „este undeva în 1991”. El a spus că prezența fizică la ghișeele primăriei reprezintă opțiunea personală a fiecărui comerciant în parte.
„Nu ne bucurăm să vedem cozile acestea, care se formează de douăzeci de ani, în momentul în care cei care doresc să comercializeze mărțișoare vin să-și depună autorizațiile. Cu siguranță ne dorim ca acest lucru să înceteze și o parte din activități să treacă în online. În același timp, trebuie să fim conștienți că o parte consistentă din oameni tot fizic vor veni. De exemplu, posibilitatea de a plăti impozitul online există de multă vreme în Timișoara. În pofida acestui aspect, sunt foarte mulți oameni care aleg în fiecare an să plătească fizic impozitele și să stea la coadă. Aici este și o chestie de obișnuință. Este opțiunea fiecărui om dacă plătește digital sau vine la ghișeu. Dacă ei aleg să vină la ghișeu, primăria nu poate să îi trimită să plătească impozitele online”, spune Ruben Lațcău.
Mai mult, spune Lațcău, mulți din cei prezenți azi la coadă, ar fi completat online formularul necesar obținerii avizului pentru comerțul stradal, dar au venit fizic să își plătească taxele.
„Ei toți și-au făcut rezervarea online pentru locuri, dar au vrut să vină să plătească fizic, deși se putea online”, a mai spus viceprimarul.
În 2022, comercializarea mărțișoarelor se va face între 26 februarie și 2 martie. Activitățile comerciale ocazionale, cu mărțișoare, felicitări, miniaturi reprezentative sunt pe o perioadă determinată de timp, pe o suprafață de 2 mp/amplasament, cu respectarea a minim 2 metri distanță între ele. Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant.
Vă reamintim, anul trecut, zeci de oameni s-au pus la coadă în curtea Primăriei Timișoara. Erau vânzătorii de mărțișoare, chemați la primărie doar luni și marți să-și depună cererile pentru a ocupa o tarabă. Se pare că digitalizarea tot n-a ajuns și la ei.
Pe aceeași temă:
Coadă pentru mărțișoare, în curtea Primăriei Timișoara. La vânzători n-a ajuns digitalizarea
Trimite articolul
X🙁 trist, ori fritz ori altul acelasi miserupism fata de cetatenii Timisoarei
Care martisoare?
Dar asta uita de perioada când erau 500 de oameni în fata primăriei și el se uita de la geam la ei ??? Oamenii asa au fost obișnuiți și cu on-line e grele
In 2022 ar fi trebuit sa le oferiți DOAR SOLUȚII ONLINE !!! Pt asta sunteți la conducerea Primăriei ! Suntem la nivelul anului 1991 ? Nicio problema, mai aveți timp pana la expirarea mandatelor sa aduceți sistemele la nivelul 2022. Pt asta va încasați lunar salariile, de scuze și de lamentări suntem sătui. Pana una-alta, faceți doar angajări noi și îngroșați rândurile bugetarilor plătiți INUTIL !!!!
Alo domnu diaconu?! Dar ce ati crosetat in ultimii 8 ani cu robu fost mare rector si profesor la calculatoare? Internetul s-a inventat doar de cand a venit fritz la primarie?
Nu merge platforma, da erori. Plus ca erau și probleme cu plata online, se plângeau unii ca au plătit și ca nu au fost înregistrați.
chiar am vazut anunturile – sigur se poate online. asa cum se pot plati impozitele online. se pare ca si copii pensionarilor care stau la coada in prima din ianuarie pt impozitul la casa, stau la coada pentru autorizatii
bataie de joc pentru ceva ce face parte din traditia poporului roman