„Perioada caldă ne-a adus multe reclamaţii de la timişoreni în ceea ce priveşte unele produse. Este vorba despre salate sau sandvișuri care aveau gustul şi culoarea ingredientelor modificate. Oamenii reclamă faptul că dau banii pe un produs care nu este de calitate. Noi am verificat reclamaţiile. Ele se referă la mai multe locaţii din oraş, fie societăţi de tip butic, fie de tip supermarket”, spune Zaharie Gheorghescu, comisar la Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş.
Reprezentantul CJPC Timiș a adaugat că, în urma acestor reclamaţii, comisarii verifică la societăţile reclamate modul de păstrare şi depozitare a produselor, în special a celor din carne.
„Mergem să vedem condiţiile de păstrare a produselor, dacă există frigidere şi ce temperatură este în acestea. În cazul reclamaţiilor pe care le avem la carne şi produse din carne, unde oamenii se plâng de culoarea şi mirosul produselor, verificările noastre sunt mai stricte şi urmărim ce temperatură este exact în frigidere şi dacă aceasta este controlată la fiecare oră, aşa cum trebuie”, completează Zaharie Gheorghescu.
Autoritățile urmăresc, de asemenea, dacă vânzătorii respectă termenele de valabilitate ale produselor scoase la comercializare. „Acolo unde regulile au fost încălcate, inspectorii au dat amenzi”, susțin comisarii de la Protecția Consumatorilor.
Shaorma face ravagii la Timisoara: aproape 100 de persoane cu toxiinfectie alimentara!
Zeci de studenti intoxicati cu shaorma, în Complexul Studentesc din Timisoara!
Citiți principiile noastre de moderare aici!