Cu geamantane, monitoare, calculatoare şi părinţi mai emoţionaţi decât copiii, bobocii au fost primii la uşa noilor cămine. Cine a avut noroc şi note mari a primit un loc de cămin. Preţuri bune, facilităţi îndeajuns pentru viaţa de student. Cine nu are noroc va trebui să plătească o chirie, fie individual fie cu un coleg/colegă.
Pe lângă preţurile bune, tinerii norocoşi, cu loc în cămin, vor beneficia de ce e mai bun din viaţa de Complex. Chiar dacă vremurile cu chefuri de pomină a trecut, întotdeaua la cămin e mai bine. „Am ajuns şi aici, sunt cea mai fericită că am primit loc în cameră la cămin. Am multe prietene aici şi poveştile lor fac viaţa de cămin piperată. Sper doar să nu vină mama prea des pe aici”, spune Andrada, o boboacă venită din Hunedoara.
Condiţiile din cămine sunt mult mai bune decât în anii precedenţi, îmbunătăţirile se văd de la an la an. Dotările permit o viaţă de stundent de calitate. Bucătăria e dotată, acum desigur, e greu de crezut să se va renunţa la o şaorma pentru un orez cu legume, făcut „acasă”. „Oricum mai vin şi pachetele de acasă, cu prăjituri şi cârnaţ aşa cum numai la noi sunt. Cât vom sta în bucătărie? Păi trebuie făcută multă cafă, mai ales în sesiune!”, spune Daniel, un tânăr venit de la Orşova.
Chirii în creştere, locuri în cămin „la vânzare”
Deşi practica vânzării locurilor în cămin nu mai e la nivel de afacere, pentru un ban bun încă se mai practică asemenea „operaţiuni”. „Vând loc de fată în cămin cu două locuri”, spune un anunţ postat pe unul dintre stâlpii complexului. Alături stă un alt anunţ, pentru cei cu mai mulţi bani, pentru închiriat o garsonieră. Desigur, prima variantă e mai convenabilă, dar şi periculoasă.
În ceea ce priveşte preţurile la locuinţe, acestea au crescut deja, la fel ca şi în fiecare an, atunci când au loc cazările în cămine.
La Poli sunt în jur de 6.000 de locuri în cămin, dublu faţă de cele aproximativ 3.000 de locuri la Universitatea de Vest. Aici cazările vor avea loc spre sfârşitul lunii în curs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!