Conducerea Primăriei Timişoara se arată inflexibilă vizavi de problema produselor etnobotanice, anunţând că, indiferent de plângerea depusă marţi de firmele sancţionate în urma verificărilor Poliţiei Locale şi inspectorilor municipalităţii, controalele vor continua.
„Au fost verificate trei societăţi, fiind aplicate 6 amenzi în valoare totală de 15 000 de lei. E sancţiunea maximă, existând o limită impusă de 2500 de lei pe care o administraţie locală are dreptul să o aplice”, a declarat, miercuri, viceprimarul Adrian Orza.
Orza afirmă că verificările au fost efectuate după sesizarea faptului că un mare număr de tineri calcă pragul magazinelor etnobotanice, pentru a-şi cumpăra produsele pe care acestea le comercializează, adică, potrivit declaraţiilor proprietarilor, suplimente aromate, florale şi fertilizatori, neadresate consumului intern.
„Mi-ar plăcea foarte mult să cred că tinerii din Timişoara au devenit brusc interesaţi de creşterea plantelor de apartament, dar mă îndoiesc foarte tare că este vorba de aşa ceva”, a arătat ironic Adrian Orza.
Viceprimarul a mai spus că a solicitat şi sprijinul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terotism, care poate efectua analize specifice pentru a demonstra că este vorba de produse halucinogene.
„Am făcut o adresă către DIICOT, în care îi rugăm să ne ajute. E o chestiune de timp, deoarece pentru a obţine reultatul unei asemenea analize se aşteaptă circa două luni”, a arătat Orza.
Proprietarii magazinelor de vise vor avea în continuare de furcă, deoarece Primăria este decisă să nu renunţe la acţiunile de verificare. „Vom continua controalele. E important ca aceste produse să nu mai fie comercializate şi să fie distruse”, promite viceprimarul.
Marius Horescu
Citiți principiile noastre de moderare aici!