Potrivit viceprimarului, imediat după finalizarea construcţiei parcării subterane din Piaţa 700, Constructim şi partenerul ADP trebuiau să facă un proces verbal care să ateste finalizarea lucrărilor. Apoi, imobilul trebuia intabulat şi declarat la Primăria Timişoara pentru stabilirea impozitului. Abia apoi se putea obţine autorizaţia de funcţionare a parcării. Niciunul dintre aceste lucruri, susţine Stoia, nu s-a făcut. În aceste condiţii, timp de un an, proprietarii parcării subterane din Piaţa 700 nu au plătit niciun impozit.
Traian Stoia spune că abia în momentul în care a întrebat la Direcţia Fiscală care este valoarea impozitului plătit pentru parcare, rotiţele s-au pus în mişcare. „În 20 de minute, reprezentanţii firmei Constructim au venit cu toate actele necesare”, a declarat Stoia.
Potrivit acestuia, impozitul anual este de 224.000 de lei, plus majorările pentru neplata acestuia timp de 12 luni, timp în care parcarea subterană a funcţionat.
„Impozitul este de 224.000 de lei, dar trebuie calculate penalităţi de întârziere. Nu ştiu cât e de legal să încasezi bani de la cetăţeni când tu nu ai legalizat statutul parcării. Orice accident s-ar fi întâmplat acolo ar fi constituit un dezastru. Încasarea de bani înaiunte de a obţine autorizaţia de funcţionare e pedepsită. Sunt sigur că există măsuri coercitive în acest caz”, a mai spus Stoia.
Mai mult, Stoia susţine că toată această afacere nu s-ar fi putut desfăşura fără „protecţia” ADP, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara şi care este partener în această afacere.
„Primăria Timişoara este partener prin ADP care a asigurat protecţia până acum. Faptul că ADP a fost partener în această afacere le-a asigurat protecţia celor de la Constructim. Dar ADP a constituit una dintre găurile negre în Primărie. ADP-ul nostru avea de patru ori mai multe parcări decât Aradul și încasa doar 40 la sută din veniturile Aradului”, a mai spus Stoia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!