„Am solicitat sprijin financiar de la Guvern pentru repararea unor monumente istorice care se află în Timişoara. Avem promisiuni că vom primi în primăvara încolo. Am solicitat un sprijin de la Ministerul Culturii pentru Opera Română, Teatrul Naţional, unde intenţionăm ca parterul să-l facem comercial, zonă comercială, să fie spaţii comerciale la parter. Se închiriază şi banii rămân la Operă, la Teatru, dar zona trebuie să devină comercială. Nu ne-am gândit la ceva anume… Dar proprietară pe clădire este Primăria Timişoara. Acolo sunt o serie de ateliere, or Opera şi Teatrul dispun de spaţii, au şi o fabrică de decoruri…”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Edilul a explicat ulterior că se referă la spațiile existente în clădirea Operei în zona dinspre Hotel Timișoara, de pe strada Mărășești. Dar Stoia nu vede de ce n-ar putea fi mutat și Atelierul de Urbanism al primăriei de pe cealaltă parte, de pe strada Alba Iulia.
„La Atelierul de Urbanism nu ne-am gândit, dar nu văd nicio problemă să nu-l putem muta să obţinem bani”, a adăugat Stoia.
Primarul Nicolae Robu este de acord cu Stoia în privinţa spaţiilor din clădirea Operei, dar nu şi a celui în care funcţionează Atelierul de Urbanism. Edilul spune că acel spaţiu nu va fi închiriat, pentru că acolo trebuie să se facă o promovare cât mai bună a oraşului, fiind o zonă de maximă vizibilitate.
„Noi discutăm asta de multă vreme. Considerăm că este anormal ca în zona zero a orașului să ai nişte ateliere, croitoria sau Dumnezeu ştie cu alte ateliere… Vom verifica ce se întâmplă în acele spaţii. Eu am fost informat de dl Stoia că acum sunt ateliere – nu le-am vizitat niciodată – şi am convenit să intervenim pentru a schimba această stare de fapt. Să nu uităm că în Timişoara s-a construit o fabrică de decoruri (…) Dorim ca strada Mărăşeşti să fie mai animată”, a afirmat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!