Evaluarea anuală a directorului Muzeului de Artă din Timișoara a fost gata la începutul lunii aprilie. Victor Neumann a primit nota 6,04 de la o comisie formată din Flavius Iepan – consilier Compartimentul cabinet președinte, Mihai Crista – șef Serviciul consultanță și avizare juridică, Remus Rotaru – lector universitar Universitatea de Vest, Emilian Ștefârță – manager Muzeul de Artă Craiova și Sorin Bulboacă – manager Complexul Muzeal Arad, care a recomandat „încetarea contractului de management”.
Conform legislației, nota de trecere este 7, astfel că rezultatul lui Victor Neumann este considerat nesatisfăcător și se putea trece la schimbarea acestuia. Numai că directorul Muzeului de Artă a anunțat că nu e de acord cu ceea ce s-a întâmplat.
„Cred că evaluarea trebuie să fie făcută de specialiști care fie de același rang cu Muzeul Național de Artă. Acea comisie avea în componența sa un director de muzeu județean, de la Arad (…) Cel de-al doilea considerat specialist era directorul Muzeului de Artă de la Craiova, tot un muzeu de nivel județean. Mai era un lector universitar de la Facultatea de Arte de la UVT (…) Având o vechime de 20 de ani ca profesor universitar, nu e cazul să fiu examinat de un lector (…) Un fost șofer a fost președinte de comisie. Alaltăieri am aflat că a fost și grădinarul UVT, la un moment dat”, a spus Neumann, în 21 aprilie.
El a refuzat să semneze procesul-verbal al evaluării și a anunțat că a depus contestație la Tribunalul Timiș, cerând anularea evaluării și a notei.
Victor Neumann a depus două acțiuni. Una în 20 aprilie, la secția Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Timiș, pentru „anulare act”, la care nu a primit termen, așa că în 28 aprilie a făcut o cerere de ordonanță președințială, la aceeași instanță. Solicitarea i-a fost însă respinsă în 4 mai.
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Consiliul Judeţean Timiş. Respinge cererea formulată de reclamantul Neumann Victor Marius Andrei, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Județean Timiș, cu sediul în Timişoara,ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă”, este motivarea pe scurt a instanței.
Directorul Muzeului de Artă nu s-a lăsat și a mai depus o cerere de ordonanță președințială în 5 mai, de data aceasta împotriva lui Alin Nica, președintele CJ Timiș. Termenul este miercuri, 12 mai. Cu doar câteva zile înainte de prima înfățișare în instanță, Victor Neumann a anunțat că intră, din 10 mai, în concediu medical, timp de patru zile.
Potrivit liderului Consiliului Județean Timiș, „ar trebui să se încheie raportul de muncă în 10 mai”.
„În cazul în care ar câștiga în instanță, tot ce ar putea câștiga ar fi pe procedură. Dar asta nu înseamnă că nu s-ar putea relua procedura”, susține Nica.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Muzeul de Artă Timișoara ar putea avea un nou director. Victor Neumann a primit 6 la evaluare
Trimite articolul
XDucă-se cu tot cu madame Neumann…
Herr Neumann, in urma activitatii de peste de 20 in invatamentul universitar ne-am bucura sa ne spuneti care sunt realizarile Dvs. Care este contributia Dvs. dpdv academic la societatea timiseana si de ce nu la intreaga comunitate de romani pasionati de istorie? Sper ca incepeti sa enumerati cartile… nu de alta, dar stim toti cum se scriu.
un atarnator, un necalificat, un sugator de p*la UE, un jeg, un comunist infect si inutil. aia esti, newman.
Si un aurolac din canal e mai bun decat tine, Neumann. In afara de aroganta, nu esti in stare de nimic. Du-te invartindu-te si nu te mai intoarce ca esti de nota 6.
Nu degeaba se agata de scaun cu atata disperare si lipsa de demnitate. Oare ce ascunde? Oare ce se va descoperi dupa ce va fi maturat? Care e dimensiunea dezastrului? Mai aduceti pop-corn!
-
Young woman
Un abuzator, un sociopat si un schizoid!
Il vrem departe de oameni, de artiști si de angajații muzeului de artă!
out with the old, in with the new